Sad svi znaju: UEFA otkrila tajnu Rakiticevog udarca

Nakon sto je iz slobodnog udarca sjajno zabio spanjolskom treceligasu Huesci u Kupu kralja, sluzbeni site UEFA-e je odlucio otkriti tajnu tako sjajnog Rakiticevog udarca. I otkrila ju je.

5.12.2014.
15:26
VOYO logo

Ivan Rakitic i dalje privlaci pozornost zbog svoje prezentacije u srazu s spanjolskim treceligasem Huescom u Kupu kralja, protiv kojeg je maestralno postigao zgoditak iz slobodnog udarca, te asistirao za gol. Prvo su ga pohvalili spanjolski mediji, kazavsi kako je Hrvat bio voda u slavlju protiv Heusce, pa je nakon toga sluzbeni site UEFA-e odlucio krenuti po tajnu njegova slobodnog udarca. Rakitic im je izasao u susret, i objasnio u cemu je trik kod njegovih slobodnjaka.

"Prvo, morate tocno znati gdje zelite udariti loptu, te gdje zelite da ta lopta odsjedne, u koju stranu, dio gola, naravno, da sto dalje ide od golmana. Sto se tice balansa, jako je bitno kako ces namjestiti svoju drugu nogu, onu s kojom neces izvesti udarac. Tada na red dolazi i sam udarac, a on se izvada s sredisnjim dijelom unutarnje kopacke", objasnjava Rakitic, te dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/fvIJqvmX90k

"Citavo vrijeme moras biti usredotocen gdje zelis da ti lopta odsjedne, i taj udarac cijelo vrijeme moras vjezbati, vjezbati i vjezbati. Nadam se da ce vam ovi moji savjeti pomoci da zabijete puno golova iz slobodnih udaraca".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakiticev VIDEO treninga slobodnog udarca od prije dvije godine, kada je jos igrao u Sevilli, mozete pogledati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo