UEFA ODREDILA KAD ĆE VATRENI U KVALIFIKACIJE ZA SP: / Produžen i prijelazni rok, financijski fair-play više ne vrijedi

Klubovi će do 6. listopada moći registrirati momčadi za europska natjecanja u sezoni 2020./21. Početak novog izdanja Lige prvaka predviđen je za 20. listopada, a Europska liga kreće 22.

18.6.2020.
18:13
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Čelništvo Europskog nogometnog saveza (UEFA) u četvrtak je podržalo prijedlog o produženju ljetnog prijelaznog roka do 5. listopada, s obzirom na posljedice koje je po nogometni svijet ostavila pandemija izazvana širenjem koronavirusa.

Takva je preporuka poslana i svim nacionalnim savezima nakon sastanka Izvršnog odbora UEFA-e.

Klubovi će do 6. listopada moći registrirati momčadi za europska natjecanja u sezoni 2020./21. Početak novog izdanja Lige prvaka predviđen je za 20. listopada, a Europska liga kreće 22. listopada.

Kvalifikacije za SP

UEFA je odlučila dopustiti i određena odstupanja po pitanju Financijskog fair-playa (FFP), čime se klubovima ne dopušta da troše više nego što zarađuju. Tako će se financijsko poslovanje za 2020. i 2021. gledati zajedno.

Ove izvanredne mjere trebale bi "neutralizirati negativne posljedice pandemije, tako što se klubovima daje prilika da prilagode svoje financije u slučaju gubitka prihoda, a istovremeno i zaštiti sustav od moguće zlouporabe", objavila je UEFA.

Objavljeno je i da će europske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru započeti u studenome 2021. Reprezentacije će biti podijeljene u 10 skupina, po pet sa pet momčadi, a preostalih pet će sadržavati šest reprezentacija.

Deset pobjednika skupina će se izravno kvalificirati, a deset drugoplasiranih reprezentacija, uz dvije najbolje iz Lige nacija koje se nisu kvalificirale, igrat će u doigravanju za preostala tri mjesta. Doigravanje je na rasporedu u ožujku 2022., a termin Svjetskog prvenstva je od 21. studenoga do 18. prosinca iste godine.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali