I TO SE DOGODILO: / U Srbiji po prvi put organizirano javno navijanje za Hrvatsku

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Veliki broj navijača očekuje se u srijedu navečer u Hrvatskom kulturnom centru 'Bunjevačko kolo'

11.7.2018.
16:39
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Vojvođanski Hrvati prvi put u javnom prostoru organiziraju skupno navijanje za reprezentaciju matične domovine u Subotici i u susjednom selu Tavankut.

Veliki broj navijača očekuje se u srijedu navečer u Hrvatskom kulturnom centru „Bunjevačko kolo“ u Subotici gdje će se preko video projektora, uz osvježenje, pratiti napori hrvatskih nogometaša da izbore finale Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OSJEČKA NAVIJAČICA KAKVU SVIJET NEMA: Kad ona bodri

Inicijativa potekla u 'Viber' grupi 'Vatreni'

Inicijativa za organizirano praćenje utakmice u Centru potekla je u "Viber“ grupi "Vatreni“, koju je pokrenuo generalni konzul Generalnog konzulata RH u Subotici Velimir Pleša.

U njoj je oko dvjesto članova, uglavnom Hrvata iz Vojvodine ali i njihovih prijatelja, sunarodnjaka u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ogromno je zadovoljstvo vidjeti da se veliki broj ljudi uključio u 'Viber' grupu „Vatreni“. Ona je postala u Subotici ali i šire, jer ima veliki broj članova iz drugih sredina i država, iznimno velika i aktivna, što je pridonijelo zajedničkom inicijativom da se u Hrvatskom kulturnom centru 'Bunjevačko kolo' organizira navijanje za našu reprezentaciju“, izjavio je hrvatskim medijima u Vojvodini generalni konzul.

Navijat će se i u mjestu Tavankut

"Ja i cijeli generalni konzulat bit ćemo tamo i stojimo na raspolaganju za pomoć u organizaciji događaja. Ova će večer pokazati kako Hrvati na sjeveru Bačke mogu i žele vatreno navijati za našu momčad na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji“, zaključio je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijat će se i u mjestu Tavankut gdje mjesni poduzetnik, uz pomoć sumještana, peče vola na ražnju u povodu plasmana Hrvatske u polufinale Svjetskog prvenstva te utakmice koja se igra protiv Engleske.

U zajednici Hrvata u Vojvodini i ranijih godina su se pozorno pratila postignuća nogometaša ali u krugu obitelji, prijatelja ili u domu Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini u Subotici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo