U RUDEŠU SU ODMAH PRIMIJETILI SMRTONOSNI ZNAK NA SVOM BIVŠEM IGRAČU: / 'Nevjerojatno da to nisu otkrili, nikad to neću zaboraviti'

Image
Foto: Screenshot: You Tube

'Zaključak je bio jasan - zbog ozbiljnih problema koje je imao sa srcem Jordan Diakiese više ne smije igrati nogomet'

28.5.2020.
12:15
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Tužan događaj koji se zbio prošlog četvrtka, u medije je dospio u petak, dan poslije. Naime, bivši nogometaš zagrebačkog Rudeša, Francuz Jordan Diakiese (24), preminuo je u četvrtak u Parizu, izvijestio je njegov aktualni klub AS Furiani. Francuski klub koji se natječe u trećoj ligi nije naveo uzrok smrti 24-godišnjeg braniča nego samo da je preminuo u Parizu.

Ne zna se razlog smrti

ŠOKANTNA VIJEST: Bivši igrač Rudeša pronađen mrtav; ‘Bio je karizmatičan momak koji nam se odmah svidio’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠOKANTNA VIJEST: /

Bivši igrač Rudeša pronađen mrtav; 'Bio je karizmatičan momak koji nam se odmah svidio'

Image
ŠOKANTNA VIJEST: /

Bivši igrač Rudeša pronađen mrtav; 'Bio je karizmatičan momak koji nam se odmah svidio'

Svi mediji u Francuskoj posljednjih su dana pisali kako se ne zna razlog smrti nekadašnjeg mladog reprezentativca Francuske.

"Čuo sam se s njegovim menadžerom, preminuo je u snu. Zaspao je i više se nije probudio", otkriva za Sportske novosti Goran Brkić, jedan od čelnih ljudi današnjeg drugoligaša Rudeša, koji je u ljeto 2018. doveo Diakiesea u redove tadašnjeg člana elitnog hrvatskog ranga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Diakiese je rođen u Parizu i od 2008. je bio član ugledne nogometne škole Paris Saint Germaina u kojem je bio do ljeta 2015. godine. Igrao je desnog beka u generaciji u kojoj su najistaknutija imena Presnel Kimpembe, Jean-Kevin Augustin i Kingsley Coman.

Image

single club/league/player publications/services.

Jordan Diakiese of France celebrates winning the Toulon Tournament by taking a selfie to capture the historic moment France Under-20 vs Morocco Under-20, Football, 2015 Toulon Tournament Final, Stade Mayol, Toulon, France - 07 Jun 2015, Image: 521653614, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists (outside the EU), club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images (+15 in extra time). No use to emulate moving images. No use in betting, games or, Model Release: no, Credit line: Paul Dennis/TGSPHOTO / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nakon što je napustio PSG igrao je za švicarski Chaus-de-Fonds, a u ljeto 2018. godine došao je u redove tadašnjeg hrvatskog prvoligaša Rudeša. Ondje se zadržao godinu dana pa kao slobodan igrač došao u korzikanski klub AS Furiani u srpnju prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dobar je igrač, ali dečko ima problema sa zrakom, ne može ponavljati, ne može trčati'

"Na jednoj prijateljskoj utakmici u Austriji protiv Maccabi Maccabi Petah Tikve, predsjednik Rudeša Ivan Knežević mi je s tribine kazao: 'Dobar je igrač, ali dečko ima problema sa zrakom, ne može ponavljati, ne može trčati, nešto nije u redu'. Nikad to neću zaboraviti. Pet dana nakon toga otišao je na liječnički pregled na Borovje, gdje je ustanovljeno da ima problema sa srcem. Onda smo ga odveli na novi pregled u polikliniku Sveti Rok i tamo su ustanovili isto. Zaključak je bio jasan - zbog problema sa srcem Jordan Diakiese više ne smije igrati nogomet. Da mu se u svakom trenutku može dogoditi da se samo sruši na terenu. Nekoliko mjeseci prije toga u Italiji od srca je preminuo kapetan Fiorentine Davide Astori, tako da su naši liječnici zbog tog slučaja bili posebno oprezni. Ni Astori nije preminuo na travnjaku, već u hotelskoj sobi", rekao je Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo