Ovo ce boljeti: Simunic dobio vijest koju nikako nije zelio cuti

U ponedjeljak je Sportski arbitrazni sud (CAS) u Lausannei odbio zalbu hrvatskog reprezentativca Josipa Simunica na kaznu FIFA-e. Dinamov branic mora pauzirati 10 utakmica i ne smije na SP u Brazil.

12.5.2014.
9:28
VOYO logo

Podsjetimo, Simunic je nakon pobjede Hrvatske nad Islandom i prolaskom na Svjetsko prvenstvo uzeo mikrofon na Maksimiru i uzvikivao 'Za dom', dok su mu tribine uvracale 'spremni'.

Kako je FIFA naseg nogometasa kaznila s ogromnih 10 utakmica zabrane za reprezentaciju, postalo je jasno da je Simunic dosao do kraja karijere za Vatrene, a dodatno je zabolio dodatak da australski Hrvat ne smije biti prisutan utakmicama niti na stadionu u Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip i njegov odvjetnik prosli tjedan su pokusali dokazati da on nije htio nikoga diskriminirati, a jedan od svjedoka bio je i hrvatski izbornik Niko Kovac. No, nisu uspjeli. Kako donosi sluzbena stranica GNK Dinamo, zalba je odbacena i Simunic ce SP morati pratiti preko malog ekrana.

"Ovdje nije pobjedila pravda nego snaga Svjetske nogometne reprezentacije koja je svoju kaznu temeljila na politickom, a ne pravnom aspektu Simuniceva slucaja", porucio je odvjetnik Davor Prtenjaca koji je odluku suda primio mailom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostaje mu jos moguca zalba Vrhovnom sudu Svicarske, ali kako Niko Kovac u utorak salje FIFA-i popis od 30 kandidata, za Simunica vise nema sanse da nastupi u Brazilu.

//www.youtube.com/embed/QL4du3XRil0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo