Turnir u SAD-u /

Počinje Copa America: Messijev posljednji ples, test Amerikanaca za Svjetsko 2026.

Image
Foto: PROFIMEDIA

Počinje nova Copa America u kojoj je domaćin SAD

20.6.2024.
16:52
PROFIMEDIA
VOYO logo

I dok je Europsko prvenstvo u Njemačkoj u punome jeku, u noći s četvrtka na petak počinje još jedno kontinentalno nogometno natjecanje, Copa America. Ovih dana po medijima su se vodile polemike koji od ova dva natjecanja je zahtjevniji i konkurentniji. Južnoameričke momčadi uvijek teže atraktivnome nogometu, tako da je ovo natjecanje veoma uzbudljivo za sve obožavatelje nogometa.

Image
JE LI OVO PRAVI POTEZ? /

Kovač odbio posao života: Nudili su mu milijune

Image
JE LI OVO PRAVI POTEZ? /

Kovač odbio posao života: Nudili su mu milijune

Copa America 2024. održava se u SAD-u, a prvenstvo otvaraju reprezentacija Argentine i Kanade u Atalanti. Na turniru koji će trajati do 14. srpnja sudjelovat će 16 momčadi podijeljene u četiri grupe. Deset momčadi je iz Južne Amerike, dok se šest momčadi pridružuju iz CONCACAF saveza. Prve dvije reprezentacije svake grupe prolaze dalje u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini A su aktualni prvaci Argentinci koji slove kao jedni od najvećih favorita. S njima su još Peru, Chile i Kanada. U skupini B su Meksiko, Ekvador, kojemu je oduzeto domaćinstvo, te Venecuela i Jamajka. Domaćini su u skupini C s Urugvajcima, Panamom i Bolivijom, dok su u zadnjoj skupini Brazilci, Kolumbija, Paragvaj i Kostarika.

Argentina je po kladionicama najveći favorit turnira. Lionelu Messiju bi ovo mogao biti i posljednji turnir za nacionalnu vrstu te mnogi očekuju labuđi pjev argentinske momčadi. Bio bi to sjajan niz za Gaučose i savršeni završetak velike karijere Messija koji je osvajanjem Svjetskog prvenstva u Katru 2022. došao do jedinog trofeja koji mu je nedostajao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao drugi favoriti stoje uvijek talentirani Brazilci. Na krilima sjajnog dvojca iz Real Madrida Viniciusa Juniora i Rodryga Brazilci mi mogli ići do kraja, ako uspiju igrati oslobođeno, bez ogromnoga pritiska očekivanja njihove nacije.

Urugvajci također imaju vrlo atraktivna imena u momčadi te su zbog toga treći na kladionicama. Valverde i ekipa morat će dignuti razinu sa zadnjeg prvenstva kad su u Katru ispali već u prvome krugu.

Od ostalih momčadi valja spomenuti Kolumbiju i uvijek neugodni Meksiko te naravno domaćine, SAD. Nogomet u SAD-u po popularnosti je iza 'velike četvorke', ali zadnjih godina MLS se sve više diže pa tako i kvaliteta njihove reprezentacije.

Prva utakmica Cope Americe održava se u noći s četvrtka na petak u 2 sata po našem vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo