petković za rtl / 'U momčadi vlada nevjerojatna sinergija, a reprezentacija? Mislim da sam na tom nivou'

Jedan od junaka velike pobjede Dinama Bruno Petković za RTL je prokomentirao formu Dinama i svoje ambicije po pitanju reprezentacije

22.2.2019.
20:07
VOYO logo

Maksimir je još uvijek pod dojmom jedne od najvećih pobjeda u povijesti Dinama. Modri su u Zagrebu pred prepunim tribinama isprašili češku Viktoriju 3:0 i izborili osminu finala Europske lige. 

U klupskom hotelu Dinama pod južnom tribinom Marko Vargek je porazgovarao s jednim od junaka sinoćnje pobjede i strijelcem trećeg pogotka Brunom Petkovićem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas, nakon što su se dojmovi slegli, svjesni smo onoga što smo postigli. Radi se o jednom velikom uspjehu koji treba znati proslaviti. Imali smo mirnu i ugodnu zabavu između nas igrača i stožera, i već smo spremni za ogled koji nas čeka u nedjelju."

Petković je prokomentirao i potez koji je ostavio Maksimir bez daha, a koji je začeo akciju za prvi pogodak i koji je UEFA danas proglasila najboljim pogotkom večeri. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon lažnjaka lopta mi se malo spetljala između nogu, čuo sam Olma koji me dozivao, pa sam odigrao manje-više napamet, a on je stvarno bio lucidan u tom trenutku, čuo je Oršića iza sebe i pustio mu loptu i postigli smo krasan gol. Osjeti se ta sinergija u momčadi i zadovoljstvo je igrati s igračima koji razumiju ideju i znaju igrati nogomet." 

U osmini finala slijedi najveći ispit dosad - portugalski velikan Benfica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, još uvijek ih nismo analizirali, ne vjerujem da ćemo naći neke prevelike slabosti. Sve prednosti koje moramo tražiti su unutar naše momčadi. Zasad se baziramo na sebi, a kad stožer analizira protivnika, bit ćemo pametniji." 

Za 10 dana izbornik Dalić objaviti će i popis reprezentativaca za start kvalifikacija za EURO 2020. godine, a Petković je uvjeren da će ga posvećeni rad prije ili kasnije dovesti do popisa reprezentativaca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne razmišljam o tome. Zadovoljan sam svojom igrom u zadnje vrijeme, nadam se da ću ovako i nastaviti i daljnjim radom poboljšati svoju igru i sigurno je da će poziv onda doći."

A smatra li Petković da može doprinijeti reprezentaciji po pitanju napadačkih rješenja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrača kao Mandžukića je teško nadomjestiti. Trenutno je jedan od najboljih napadača u Europi i čovjek koji uvijek igra za momčad. Sigurno je da imamo dosta rješenja za njega, iako to široj publici možda ne izgleda tako, imena nisu tako zvučna. Vjerujem da posjedujem kvalitetu za taj nivo nogometa, za reprezentaciju i mislim da ću s vremenom sve više pokazivati."

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo