U Maksimiru se lakše diše, nikad bolji Dinamo

Trener Modrih Kruno Jurčić uistinu može biti zadovoljan razvojem situacije na početku nove sezone. Momčad je u HNL-u već pobjegla Hajduku, a u Europi samo ih Malmö dijeli od Lige prvaka.

8.8.2011.
11:26
VOYO logo

Dugo je Kruno Jurčić tražio pravog strijelca i napokon ga je našao. Rotirao je trojicu napadača, Beqiraja, Krstanovića i Rukavinu , dok je Sylvestra i Kramarića ostavio po strani.

"Tražim od te trojice da prorade, da netko uđe u golgetersku formu", govorio je Jurčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sad više ne bi smjelo biti dvojbi, golgetersku formu uhvatio je Ante Rukavina.

Istina, Krstanović je torpedirao Neftči dvama pogocima, no nakon toga se priključio Fatosu Beqiraju u apstinencijskoj krizi. Uskrsnuo je Ante Rukavina, zasad samo u našoj ligi. Ali, očito je u dobroj formi. Uz tri asistencije i tri pogotka, najučinkovitiji je igrač Dinama u svih sedam dosad odigranih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma ja stojim kod onoga što sam odavno rekao, još kad je Rukavina došao u Dinamo – on je pravo pojačanje. Pokazao je to već prošle sezone protiv Györa i nije mi jasno zašto je nakon toga potpuno nepravedno zapostavljen. Ma svakom napadaču treba dati vremena, pogotovo kad dođe u novu sredinu. Nikako nije bilo dobro što je završio na klupi i nije dobio pravu priliku" razmišljanja su Zlatka Kranjčara.

Jurčić ga je kombinirao i s Krstanovićem i s Beqirajem. Rukavina još uvijek ne želi davati ocjenu uz koga se bolje osjeća jer s nijednim se nije puno naigrao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ni s jednim ni s drugim nisam igrao puno. A za ocjenu tko mi više odgovara treba više utakmica i vremena. S Bećom sam tu godinu dana, ali nismo igrali zajedno u paru, možda jednom prošle godine", kaže Rukavina.

I dok se napadači još uvijek traže obrana djeluje gotovo besprijekorno. U sedam dosadašnjih utakmica u novoj sezoni Dinamo je primio samo jedan pogodak, i to onaj u Helsinkiju, kad je Kelava loše istrčao. Da nije bilo tog gola, ulazak u sezonu bio bi vrlo lijep, 630 minuta bez primljenog pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurčić sad može odahnuti iako se na početku našao u problemima. Na pripremama je uigravao tandem TonelCufre, no Argentinac se ozlijedio i tek se sad polako vraća na teren. Morao je uskočiti Domagoj Vida.

"Osjećam se sve bolje na terenu, sve ide prema očekivanjima. I nije to kraj, bit ću ja još bolji. Kako sam i prije rekao, samo mi treba što više utakmica, sad sam ih i dobio. I dalje sve ide uzlaznom putanjom, sve se bolje razumijem s Tonelom", kazao je Vida koji je u Koprivnici odigrao bez greške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201108050327006 arti-201108050277006 arti-201108050131006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo