VELIKA ISTRAGA / U Kini uhićen bivši izvršni direktor Serie A: Među osumnjičenima za 'teško kršenje zakona'

Image
Foto: Profimedia

Kineski nogometni savez nije htio komentirati slučaj, ali je poznato da je riječ o velikoj istrazi

29.8.2023.
15:23
Profimedia
VOYO logo

Kineske vlasti su privele visokog nogometnog dužnosnika i predsjednika kineske Superlige Liua Juna radi istrage. U izvješću se ne navode daljnji detalji istrage, a Kineski nogometni savez (CFA) nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Image
KROOS KONKURENCIJA /

Modrić će profitirati zbog ozljede suigrača? 'Ancelotti ima priliku za primirje, Hrvat je ljut'

Image
KROOS KONKURENCIJA /

Modrić će profitirati zbog ozljede suigrača? 'Ancelotti ima priliku za primirje, Hrvat je ljut'

Liu je prethodno bio predsjednik sada već nepostojećeg kineskog kluba Jiangsu Suninga i imenovan je izvršnim direktorom talijanske Serie A od strane milanskog Intera 2016., ubrzo nakon što je taj klub kupio Suning Holdings Group.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovo uhićenje uslijedilo je šest mjeseci nakon što je predsjednik CFA-e Chen Xuyuan stavljen pod istragu zbog sumnje na ozbiljno kršenje discipline i zakona nakon antikorupcijske istrage kineskog nogometa.

U siječnju je protiv dvojice bivših dužnosnika CFA-e pokrenuta istraga zbog sumnje na "teško kršenje zakona", prema izjavama koje je objavio kineski sportski regulator. Još dva vodeća kineska nogometna dužnosnika bila su pod istragom zbog sumnje na ozbiljno kršenje zakona u ožujku. Wang Xiaoping, direktor disciplinskog odbora CFA-e, osumnjičen je za "teško kršenje zakona", a Huang Song, voditelj odjela za natjecanje, istražuje se zbog "teškog kršenja zakona i pravila", rekla je Glavna uprava za sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraga je pokrenuta i protiv bivšeg izbornika Kine Li Tiea zbog sumnje na teško kršenje zakona. Li je optužen za korupcijska kaznena djela, uključujući podmićivanje, navodi se u priopćenju Vrhovnog narodnog tužiteljstva koje je ranije ovog mjeseca izvijestio South China Morning Post.

Nedavno su vlasnici prvaka kineske Super lige Wuhana objavili da prodaju klub u bescjenje nakon što su krajem mjeseca objavili da povlače sredstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo