LUDNICA /

Tri kola prije kraja prvenstva 60% lige u borbi za naslov

Image
Foto: Pofimedia

Jedina momčad koja tri kola prije kraja ne može doći do naslova niti ispasti je Waterford. Ostalih devet ekipa lige u posljednja tri susreta sezone moraju ući maksimalno

18.10.2024.
12:17
Pofimedia
VOYO logo

Nogometna liga Irske, Premier divsion jedna je od 12 europskih liga koja se igra od ožujka do studenog, a još ih volimo zvati i "ljetne lige". Ono što privlači pozornost trenutno je stanje na tablici koje kaže da tri kola prije kraja sezone vodeći Shelbourne ima šest bodova više od šestoplasiranih (!) Sligo Roversa. Tako je u igri za naslov matematički šest klubova od deset koliko ih igra prvu irsku ligu. Jedina momčad koja tri kola prije kraja ne može doći do naslova niti ispasti je Waterford. Ostalih devet ekipa lige u posljednja tri susreta sezone moraju ući maksimalno.

Image
NIJE DUGO TREBALO /

Hajdukovi navijači imali priliku ostavljati komentare nakon dva mjeseca, odmah napali jednog igrača

Image
NIJE DUGO TREBALO /

Hajdukovi navijači imali priliku ostavljati komentare nakon dva mjeseca, odmah napali jednog igrača

Branitelji naslova, i prije sezone glavni favoriti za osvajanje, Shamrock Rovers trenutno su na trećem mjestu i još ove sezone niti u jednom trenutku nisu držali vodeće mjesto na ljestvici. Danas gostuju Droghedi koja je predzadnja na tablici i bori se za opstanak. Jednako bodova kao Shamrock, ali bolju gol-razliku (+17 prema +12) ima Derry City koji je trenutno na drugom mjestu, a prema britanskim kladionicama su prešli u vodstvo, koeficijent na njihovo osvajanje lige je 2,5. Slijede Roversi s kvotom 3. Realne šanse kladionice daju još vodećem Shelbourneu po kvoti 3,25. Ostale tri ekipe plaćaju se velikim kvotama. Na St.Patricks ona je 15, na Galway 34, a na Sligo Rovers čak 251.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo kolo od izravnih susreta imamo samo St.Patricks i Galway koji igraju večeras. I jedni i drugi su na 4 boda od prvoplasiranog pa bi se poraženi iz tog duela mogao oprostiti od borbe za naslov. U svakom slučaju, čeka nas završnica kakvu rijetko kad imamo prilike gledati i bit će zanimljivo vidjeti tko će u ovoj mrtvoj utrci prvi proći kroz cilj, rekordni 22. put Shamrock, možda po prvi put ikada Galway United ili pak netko treći.

Podsjetimo da se i u našem HNL-u natječe 10 klubova. Tko zna, možda za koju godinu budemo imali situaciju u kojoj će se tri kola prije kraja za naslov boriti Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek, Istra i Slaven. Zašto ne sanjati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Do kad će Dinamo sramotiti blatna močvara bez krova?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
PFL
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo