'U Hrvatima je nogometni DNK!'

Talijanski izbornik Cesare Prandelli biranim riječima govori o hrvatskim nogometašima. 'Hrvatski nogometaši imaju sjajnu tehniku.

22.3.2012.
13:58
VOYO logo

Popularni Talijan se uoči EURA sastao sa stranim novinarima u Rimu, te prokomentirao teme vezane za EURO i skupinu C u kojoj se nalaze Hrvatska, Italija, Španjolska i Irska, koju trenira drugi Talijan, Giovanni Trapattoni.

Italija 10. lipnja igra protiv svjetskog i europskog prvaka Španjolske. Je li prva utakmica s najjačim otežavajuća okolnost? "Ne, dapače. Odmah nakon prve utakmice znat ćemo na čemu smo kako bismo mogli igrati u idućim utakmicama", kaže Prandelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaš običaj je da najavljujete sastav momčadi dan uoči utakmice. Hoćete li ostati pri tomu i na Euro 2012.? "Da, objavljivat ću sastav dan uoči utakmice. Na taj način i igrači provedu mirnu noć uoči utakmice, bez stresa. A, i vi novinari ne trebate nagađati", kaže Prandelli.

Dakle, Bilićevi momci će večer prije utakmice s Italijom (igra se 14. lipnja) znati tko će biti na suprotnoj strani terena. Prandelli drži kako sve dosadašnje utakmice, pa i prijateljske, ne znače ništa kada ste jednom na Europskom prvenstvu. Zaboravlja se sve i počinje se sve ispočetka. Prandelli drži kako će, ako se budu fizički oporavili poslije teških ozljeda, u reprezentaciju pozvati i Antonija Cassana i Giuseppea Rossija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Balotelli će također biti jedan od ključnih talijanskih igrača. Na pitanje što bi kazao Balotelliju glede ponašanja da mu je otac, Prandelli je kazao kako su za njega svi nogometaši kao sinovi koje uči ispravnom, etičkom držanju.

Kao jaku reprezentaciju, Prandelli je ocijenio i Njemačku, koja je u posljednjih desetak godina mnogo radila na mladima i koja je promijenila i način igre. Što se tiče opće ocjene da su nogometaši preplaćeni, Prandelli drži da je riječ o slobodnom tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako ima nogometnih klubova koji žele plaćati milijune, onda se to ne može spriječiti, no točno je i da nogometaši u današnje vrijeme krize imaju velika primanja", kaže Prandelli.

"U nogometu bi se, kao i u nekim drugim sportovima, više trebala koristiti tehnologija na terenu kako bi bilo što manje sudskih pogrešaka, ali nogometne se organizacije presporo kreću u tome smjeru", drži Prandelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo