Šokirali se kad su čuli kakvu mu plaću moraju dati

Jedan od zvučnijih transfera zimskog prijelaznog roka, onaj veznjaka Intera Wesleyja Sneijdera u Galatasaray, polako se 'raspada'.

14.1.2013.
8:42
VOYO logo

Iako je sportski direktor turskog kluba Abdurrahim Albayrak u petak objavio da su blizu zaključenja posla, nizozemski reprezentativac je poručio da još dvoji oko novog poslodavca.

"Teško je donijeti odluku. Pred nama su još dva tjedna do kraja prijelaznog roka, tako da imam još vremena. Smiren sam, ne moram konačnu odluku donijeti u ponedjeljak", izjavio je Sneijder.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Transfer Wesleya Sneijdera je dogovoren s Interom i trenutačno su u tijeku pregovori s igračem", objavio je Galatasaray tijekom vikenda na svojoj internetskoj stranici, no čini se da tu i leži najveći problem.

Naime, Turci su Interu pristali platiti 10 milijuna eura za veznjaka, no šokirala su ih potraživanja Sneijdera koji navodno želi godišnju plaću od pet milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je točno ono što sam čuo, troškovi Sneijdera su astronomski i apsurdni. Pa gdje će Galatasaray nabaviti taj novac? Analizirali smo klupski račun, svjesni da ga promatra i UEFA. Tko će nam dati toliko novca koji bismo trebali potrošiti na jednog igrača? Svaki transfer moramo dobro odvagnuti, a ove su svote daleko iznad naših mogućnosti", izjavio je dopredsjednik turskog kluba Abdullah Kigili.

Novinari su za komentar ove priče upitali i predsjednika Intera Massima Morattija, koji je poručio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam kako će završiti ova priča. Wesley ima slobodu pri odluci. Ima priliku otići u novi klub i vidjet ćemo hoće li je prihvatiti. U protivnom će ostati u Interu."

Søren Lerby, agent nizozemskog nogometaša Wesleyja Sneijdera, odbacio je navode čelnika Galatasaraya da su pred potpisom ugovora s njegovim klijentom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Intera Massimo Moratti potvrdio je još u srijedu da je prihvatio ponudu turskog velikana koji je za Sneijdera spreman platiti deset milijuna eura. No, i Lerby, ali i sam nogometaš koji je u Interu briljirao tijekom zadnjh godina, ali ne i prošle, potvrdili su da apsolutno ništa nije dogovoreno.

Engleski mediji tvrde da se ozbiljno u utrku za ovim igračem ubacio Liverpool, a imaju i informacije da bi sam nogometaš daleko radije prihvatio dolazak na Anfield, nego otišao u Istanbul.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool je ponudio slične uvjete kao Galatasaray te 8.2 milijuna funti odštete. (TS)

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo