Upoznajte najluđi nogometni klub na svijetu!

Jeste li znali da na svijetu postoji nogometni klub Djed Mraz? Odnosno u originalu - FC Santa Claus?

24.12.2014.
7:08
VOYO logo

FC Santa Claus ustanovljen je 1993. godine spajanjem Rovaniemen Reipasa i Rovaniemen Lappija. Dosjetili su se u novoformiranom klubu da bi mogli dobro iskoristiti podatak da se glavni grad Laponije Rovaniemi smatra službenim gradom Djeda Mraza, pa su klub nazvali upravo po omiljenom djedici kojeg djeca obožavaju, a vole i oni stariji.

Uglavnom, otkad je pokrenut, FC Santa Claus se kreće između treće i četvrte finske lige. Dakako, igrači nose crveno-bijele dresove, a u klupskom je grbu, pogađate, djedica koji sastavlja popis djece kojoj treba dostaviti poklone. Jedino što nije 'logično' je da FC Santa Claus ne igra u vrijeme Božića, već od proljeća do jeseni. Razlog su, naravno, klimatske prilike na sjeveru Europe zbog kojih se sve finske lige igraju u drugačijem ciklusu od ostatka Starog kontinenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjoj sezoni, koja je završena u rujnu, FC Santa Claus je donio puno radosti svojim navijačima. Pogodak napadača Jaakoa Paavilainena donio je Djedici pobjedu 1:0 protiv Rotuaarin Palloa i naslov prvaka četvrte lige, te samim time skok u viši rang. Jasno, klub maksimalno koristi svoje ime, organizira čitav niz marketinških aktivnosti, ali to ne znači da mu uspjeh na travnjaku nije bitan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/7LwS4qO9eRk

"Sretni smo što pokazujemo ljudima da ovo radimo zbog zabave, ali isto tako, shvaćamo projekt ozbiljno što se vidi po našim solidnim rezultatima", objasnio je nakon promocije u treću ligu glasnogovornik Jouni Töyräs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo