TUŽNA VIJEST: / Preminuo legendarni nogometaš Dinama i Hajduka, brat slavnog TV reportera

Image
Foto: Hajduk.hr

U splitskom Domu umirovljenika na Zenti u dobi od 87 godina preminuo je najstariji nogometaš Hajduka Svemir Delić, ujedno i nekadašnji igrač Dinama i reprezentativac Hrvatske.

8.1.2017.
14:51
Hajduk.hr
VOYO logo

Svemir Delić rođen je u Sinju, 14. rujna 1929. godine. Bio je obrambeni igrač, a karijeru je započeo u Junaku iz rodnog mu Sinja. Potom je od 1949. do 1952. godine bio nogometaš zagrebačkog Dinama s kojim je osvojio Jugoslavenski kup, igravši u paru sa Tomislavom Crnkovićem. Karijeru je 1952. godine nastavio u Hajduku u čijem je dresu igrao do 1954. Za NK Zagreb je igrao od 1954. do 1959. godine kada je i završio igračku karijeru.

Nastup za hrvatsku reprezentaciju

Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, kao igrač NK Zagreba, nastupio je jednom, u utakmici protiv Indonezije u Zagrebu, 12. rujna 1956. (5-2). Ta je utakmica odlukom Hrvatskog nogometnog saveza priznata kao službena, tako da se i on vodi kao državni reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igračku karijeru prekinuo je relativno rano zbog teške ozljede koljena, a potom se posvetio zvanju diplomiranog ekonomista. Kao aktivan igrač, a i kasnije je bio sportski izvjestitelj više listova. Vrijedi istaknuti i da mu je brat bio slavni televizijski komentator Mladen Delić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo