FOTO: / Otkrivena bista neprezaljenom Ivanu Turini

Danas je tocno godina dana od iznenadne smrti bivseg Dinamovog golmana Ivana Turine, a u njegovu cast na groblju Mirosevec u Zagrebu otkrivena je bista sa njegovim likom.

2.5.2014.
11:21
VOYO logo

Na danasnji dan prije godinu dana, u 33 godini zivota, iznenada nas je napustio Ivan Turina. Tijelo bivseg golmana Dinama pronasli su u stanu u Stockholmu u kojem je pokojni Turina igrao za prvoligasa AIK od 2010. godine.

Tim povodom, u petak poslije podne na Mirosevcu, gdje je Turina i pokopan, njegova supruga, prijatelji, bivsi suigraci i navijaci otkrili su bistu koja je napravljena u njegovu cast. Time su mu iskazali veliko postovanje, sto je ovaj sportas svojim primjerom i zasluzio. Od poznatijih imena tu su bili Jerko Leko, Igor Cvitanovic, Josip Simunic, Damir Krznar i drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova prerana smrt prije godinu dana sokirala je hrvatsku i svedsku javnost, a navijaci AIK-a, ciji je Turina bio miljenik, od njega su oprostili na dostojan nacin. Organizirana je humanitarna utakmica, a navijaci su se oprostili transparentima, lijepom koreografijom i ovacijama. Bilo je iznimno emotivno a dvoboju su prisustvovali i najvjerniji Dinamovi navijaci Bad Blue Boysi kojima je Turina takoder bio drag igrac.

//www.youtube.com/embed/ovAqLFnCn5I

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godinu dana kasnije AIK nije zaboravio vratara s kojim su malo prije smrti potpisali ugovor do 2016. godine, i kojeg su jako ciljenili i voljeli.

"Ivane, hvala na svemu", poruka je koja stoji na AIK-ovoj stranici ciji su nogometasi prije treninga odali pocast bivsem suigracu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijaci AIK - a snimili su i pjesmu posvecenu Ivanu a u slijedecoj prvenstvenoj utakmici, koja je na rasporedu 5. svibnja protiv Helsingborga, nece navijati prvih 27 minuta susreta (broj 27 je Turina nosio na dresu).

Turina je zagrebacko dijete iz Dubrave, karijeru je zapoceo u zagrebackom Dinamu. Za modre je igrao od 1998. do 2007. godine, a u to je vrijeme bio na posudbama u tadasnjoj Croatiji, Kamen Ingradu i Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/6mXbQ_AJbuA

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo