Turski nogometaš se obrušio na Hiddinka!

'Ako su Hrvati mogli zabiti u drugoj minuti, možemo mi barem u desetoj', jednostavan je recept Guusa Hiddinka za uzvrat na Maksimiru.

14.11.2011.
23:11
VOYO logo

Turski reprezentativac Arda Turan, koji zbog žutih kartona nema pravo nastupa u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija s Hrvatskom, obrušio se na izbornika Hiddinka i njegovu taktiku koju je postavio u prvoj utakmici u Istanbulu. "Hrvatska nas je nokautirala u Istanbulu zato što smo igrali samo s jednim napadačem i bili bezopasni u napadu. Mislim da je Hiddinkova taktika bila potpuno pogrešna", ističe Turan.

I dok svaki žitelj Turske 'spominje' majku nizozemskog stručnjaka, on razmišlja kako ipak do EURO-a. No, nakon prve utakmice, osim u rezultatskom problemu, Hiddink ne zna kako bi sastavio momčad koja će se suprotstaviti Vatrenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dailymotion.com/swf/video/xma5va?hideInfos=1

"Nikad u svojoj dugoj karijeri nisam bio u ovoj situaciji. Nedostaje mi pola momčadi, ovo je za mene novost. Neki će igrači prvi put igrati za nacionalnu vrstu", rekao je Hiddink na konferenciji za novinare i, nadodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U nogometu ima uspona i padova, na travnjaku zna biti sto problema, ali i izvan njega. No, život ide dalje, ne namjeravam se umiroviti tako rano." Gledajući snimku susreta s hrvatskom, nikako se nije mogao načuditi greškama koje je njegova momčad napravila u prvoj utakmici. "Izbacio nas je onaj Olićev pogodak, možda da sam igrao s dva braniča više, ali Turci nisu takav narod niti je to moj stil. Ne volim čekati da padne pogodak. Igrali smo glupu utakmicu tih prvih pet minuta. Nismo to smjeli napraviti, pogotovo protiv momčadi kao što je Hrvatska", dodao je turski izbornik.

Na pitanje je li Turska lošija nego 2008. godine, Hiddink je odgovorio. "Kad sam preuzeo Tursku, cilj je bio plasirati se na EURO, imali smo tešku skupinu. No, pomladili smo momčad. Imate pravo, ovo je sasvim druga momčad od one koju je imao Terim. Hrvati su iskusni. Mi smo imali posjed lopte 67 posto, ali Hrvate baš briga za to. Oni vole kontre. Imali su sto posto realizaciju i to je velika razlika", naglasio je turski izbornik te rekao kako još ne namjerava otići u mirovinu. "Govorio sam prije da bih u mirovinu mogao otići sa 65 godina, ali osjećam da mogu još, u meni ima želje za rad s mladim ljudima i mislim da ću biti još dosta godina u nogometu." Za maksimirsku utakmicu Nizozemac ima jednostavan recept. "Rezultat je loš, nemamo nikakvu podršku, ni samopouzdanje. Probat ćemo se nadigravati. Ako su Hrvati mogli zabiti u drugoj minuti, možemo mi barem u desetoj", podvukao je turski izbornik Guus Hiddink.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo