Turci izbezumljeni: 'Možda doživimo i novi debakl!'

'Imamo još priliku popraviti dojam u utorak.

12.11.2011.
15:00
VOYO logo

Nakon završetka utakmice u Istanbulu na Turk Telekom Areni punih je sat vremena izvanredno zasjedao Upravni odbor Turskoga nogometnog saveza (TFF). Ipak, izbornika Guusa Hiddinka, barem službeno, još nisu proglasili bivšim, a mediji tvrde da neće voditi uzvratnu utakmicu u Zagrebu.

"Večeras je uslijedila teška osveta, a ovaj poraz upamtit ćemo u najmanju ruku jednako, ako ne i više", crnim su tonovima obojani turski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik TFF-a Mehmet Ali Aydinlar je po izlasku sa stadiona izjavio:

"Bila je to za nas vrlo loša večer. Ipak, imamo još priliku popraviti dojam u utorak. No, budemo li igrali kao ovaj put, jasno je da ćemo doživjeti novi debakl. Nismo još donijeli nikakve odluke što s Hiddinkom. Vidjet ćemo u subotu ili sljedeći tjedan", izjavio je Aydinlar, dok su turski novinari punih sat vremena 'rešetali' Hiddinka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dailymotion.com/swf/video/xma5va?hideInfos=1

"Hrvatska je rano povela i nakon toga je znala što hoće, odlično su se gosti postavili na terenu. Mi smo imali posjed lopte, bili smo nadmoćni, ali ta je naša nadmoć bila jalova. Bili smo posve neopasni za gol suparnika. Hrvatima je nakon vodstva bilo lakše igrati, kako je vrijeme odmicalo, sve smo više griješili i ovako jaka hrvatska momčad znala nas je kazniti s još dva pogotka." Je li ovo objektivna razlika između Hrvatske i Turske? "Budimo realni, naš je veliki uspjeh bio što smo zauzeli drugo mjesto u skupini iza Njemačke. Hrvatska ima više igrača u jakim ligama i u velikim klubovima od Turske. Ne žalim se, niti tražim alibi, ali to je realna situacija i kroz tu bismo prizmu trebali gledati i ovu utakmicu", kaže Hiddink.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turk Telekom Arena već je u 70. minuti bila poluprazna, razočarani su Turci napuštali stadion, a s tribina je grmjelo Hiddink istifa (Hiddink odlazi)! Nizozemski stručnjak je ovako prokomentirao reakciju gnjevne publike: "Ljudi su platili ulaznicu i mogu vikati što hoće. Trenerski je posao takav, da smo mi pobijedili 3:0, skandirali bi moje ime i tražili bi da ostanem! Ovako, ja sam krivac za sve", kaže Hiddink.

Odluče li u Turskome nogometnom savezu (TFF) smijeniti izbornika Guusa Hiddinka uoči maksimirskog uzvrata s Hrvatskom, njegov će nasljednik biti Abdullah Avci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je informaciju objavio portal turske sportske TV-postaje NTVSpor. Avci je trenutačno trener istanbulskog Büyüksehira, a najpoznatiji je kao izbornik kadetske turske reprezentacije koja je 2005. godine, s Nurijem Sahinom u momčadi postala europski prvak. (TS)

Više o temi: specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo