EUROPSKI KUPOVI / Tudoru bolan poraz od Juventusa u polufinalu, Lyon uvjerljiv za finale

Image
Foto: Profimedia

Za Saarbruecken, koji je izbacio Bayern, Eintracht i Borussiju M. koban je bio sastav s dna druge lige

2.4.2024.
23:02
Profimedia
VOYO logo

U prvoj utakmici polufinala Talijanskog nogometnog kupa Juventus je na svom terenu svladao Lazio sa 2-0 (0-0) golovima Chiese (50) i Vlahovića (64).

Nakon što je u svom trenerskom debiju na klupi Lazija hrvatski stručnjak Igor Tudor prije četiri dana ostvario minimalnu pobjedu protiv svog bivšeg kluba u Rimu u prvenstvu, u ovoj mnogo važnijoj utakmici doživio je prizemljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Lazio će priliku za ispravak ovog poraza imati 23. travnja kada će se igrati uzvrat u Rimu.

Ukupni pobjednki ovog polufinalnog ogleda plasirat će se u finale koji je na programu 15. svibnja u Rimu, a suparnik će mu biti bolji iz okršaja Fiorentine i Atalante koji će svoju prvu utakmicu igrati u srijedu u Firenci, a uzvrat 24. travnja u Bergamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lyon prvi finalist Francuskog kupa

Nogometaši Lyona prvi su finaisti ovosezonskog izdanja Francuskog kupa, oni su u polufinalu na svom terenu u utorak svladali drugoligaša Valenciennes sa 3-0 (0-0), a hrvatski reprezentativni stoper Duje Ćaleta-Car odigrao je čitav susret za Lyon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva dva gola na utakmici postigao je Lacazette (51-11m, 57), a konačni je rezultat postavio Orban (75).

Lyon će tako 25. svibnja u finalu na Stade de Franceu pokušati osvojiti svoj šesti Kup, prvi nakon 2012. godine, a suparnik će mu biti bolji iz ogleda Paris SG - Rennes koji je na programu u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački kup: Kaiserslautern u finalu

Nogometaši Kaiserslauterna prvi su finalisti ovosezonskog izdanja Njemačkog kupa, oni su u polufinalu kao gosti svladali trećeligaša Saarbruecken sa 2-0 (0-0). Strijelci za Kaiserslautern bili su Ritter (53) i Toure (75).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Kaiserslauterna, koja se ove sezone bori za ostanak u drugoj ligi, tako će imati priliku osvojiti trofej 25. svibnja kada će na Olimpijskom stadionu u Berlinu za suparnika imati boljeg iz drugog polufinala u kojem će u srijedu vodeći sastav prve lige Bayer Leverkusen ugostiti još jednog drugoligaša Fortunu iz Duesseldorfa.

Kaiserslautern je dosada dva puta osvajao Njemački kup, prvi put 1990., a drugi 1996. godine, dok je posljednji put u finalu igrao 2003. kada je izgubio od Bayerna. Za Saarbruecken, koji je u ranijim fazama natjecanja izbacivao Bayern, Eintracht iz Frankfurta i Borussiju iz Moenchengladbacha, tako je koban u Kupu bio sastav s dna druge lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benfica bez finala

Benfica je nakon poraza u prvoj utakmici kod Sportinga 2-1, u uzvratu na svom stadionu odigrala 2-2 te se tako nije uspjela plasirati u finale portugalskog Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo