AGENT SVE OTKRIO / Tudor nije preuzeo Napoli jer 'ima svoje principe, tek onda razmišlja o novcu'

Image
Foto: profimedia.hr

Tudor i De Laurentiis nisu se mogli dogovoriti te je Napoli ponovno preuzeo Walter Mazzarri

16.11.2023.
11:29
profimedia.hr
VOYO logo

Igor Tudor bez posla je od kraja lipnja kada je odlučio nakon samo jedne sezone provedene u Marseilleu raskinuti ugovor s francuskim prvoligašem iako je imao solidne rezultate. Od tada se povezivao s brojnim klubovima, ali sve je ostalo samo na glasinama i dogovorima.

Image
ODBIO UGOVOR /

Propali pregovori Tudora i Napolija: Umjesto njega stiže iskusni Talijan

Image
ODBIO UGOVOR /

Propali pregovori Tudora i Napolija: Umjesto njega stiže iskusni Talijan

Posljednji klub s kojim se povezivao je bio Napoli, aktualni talijanski prvak koji se ove sezone muči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle sezone su protutnjali kroz ligu, pet kola prije kraja osigurali su prvi naslov prvaka nakon duge 33 godine čekanja. Međutim, došlo je do razilaženja između arhitekta te momčadi Luciana Spallettija i predsjednika Napolija Aurelija De Laurentiisa.

Spalettija je naslijedio Rudi Garcija, ali se on na klupi Napolija zadržao tek nešto više od šest mjeseci. Koban je bio posljednji domaći šokantan poraz od Empolija 0-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tudor se odmah počeo spominjati kao glavni kandidat za vruću klupu te su svi mislili kako je njegov povratak u Italiju pitanje vremena. Podsjetimo, kao igrač i pomoćni trener Juventusa te trener Udinesea i Verone na 'čizmi' je proveo gotovo 12 godina.

Pregovori su trajali nekoliko dana, Tudor i De Laurentiis nisu se mogli dogovoriti te je Napoli ponovno preuzeo Walter Mazzarri, koji ga je vodio od 2009. do 2013. u 182 susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkriveni razlozi neuspješnih pregovora

Tudorov agent Anthony Šerić otkrio je u razgovoru za La Gazzetta dello Sport gdje je zapelo i zašto Tudor nije preuzeo aktualnog talijanskog prvaka.

U medijima se pojavila informacija kako je glavna prepreka to što Napoli nudi ugovor do kraja sezone, a Tudor je inzistirao i na idućoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tudor želi mjesto na kojem može završiti ciklus, odnosno ono gdje postoji projekt koji ga uključuje na duže vremensko razdoblje. On nikada ne bi prihvatio sedam mjeseci. Napoli nam je objasnio svoj stav i potrebe, a mi njima svoje. Nakon što smo razjasnili stvari, čekali smo obavijest hoće li Napoli odabrati Tudora na najmanje 18 mjeseci. Sedam mjeseci nije bila opcija, Tudor ima svoje principe, a tek onda razmišlja o novcu", kazao je Šerić.

Određeno neslaganje možda se javilo i zbog same filozofije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klub je želio trenera koji primjenjuje formaciju 4-3-3, raspravljalo se i kako razviti takvu igru. Oni su svjesni da trener poput Tudora donosi dinamičnu igru sa široko postavljenim bokovima", objašnjava Šerić implicirajući na činjenicu da Tudor često igra sa svojim momčadima formacije s tri braniča.

Završno, pitali su ga je li Tudor u ovoj situaciji propustio dobru priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igor je fenomenalan, u Italiji je u samom vrhu, divno je kada ga traži momčad Napolijeva kalibra. Nije razočaran, bile su to samo dvije previše različite ideje da bi bile kompatibilne", zaokružio je Anthony Šerić.

BKFC 54 pratite ekskluzivno u petak 17. studenoga od 20 sati na VOYO

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo