TUDOR I STANIĆ KRENULI U PRVU VEĆU TRANSFER-AKCIJU: / Ovaj već zaboravljeni Hrvat trebao bi biti prvo pojačanje Hajduka

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Ovaj prekaljeni 29-godišnjak trenutno vrlo dobro igra u poljskoj Jagielloniji

8.1.2020.
9:53
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Čini se kako Hajduk pod novim vodstvom Igora Tudora, Marija Stanića i Ivana Kepčije, nešto opreznije i pomnije skautira potencijalna pojačanja. Nažalost, splitska momčad proteklih se sezona zaista nije proslavila pojačanjima, malo koji je novopridošli igrač zadovoljio i opravdao uložen novac, a novi trio ima zadatak dovesti istinska pojačanja, a ne tek toliko nekog igrača koji će pokrpati rupe i to još po mogućnosti stranca koji mora proći poduži proces prilagodbe.

Stoga, Hajdukovo prvo pojačanje trebao biti biti domaći dečko, koji zapravo već dugo vremena ne igra u Hrvatskoj. Riječ je i braniču Ivanu Runji. Ovaj prekaljeni 29-godišnjak trenutno vrlo dobro igra u poljskoj Jagielloniji i dobro je poznat sportskom direktoru Ivanu Kepčiji koji ga poznaje još iz vremena kada je tu dužnost imao u varšavskoj Legiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

02.05.2019, Warszawa, pilka nozna, Totolotek Puchar Polski, final, Jagiellonia Bialystokk - Lechia Gdansk, N/z Ivan Runje (Jagiellonia), Tomasz Makowski (Lechia), fot. Tomasz Jastrzebowski / Foto Olimpik -----

02.05.2019, Warszawa, football, Polish FA Cup final, Jagiellonia Bialystok - Lechia Gdansk In the picture: Ivan Runje (Jagiellonia), Tomasz Makowski (Lechia), fot. Tomasz Jastrzebowski / Foto, Image: 430507891, License: Rights-managed, Restrictions: *** Poland OUT ***, Model Release: no, Credit line: Foto Olimpik / ddp USA / Profimedia

Mogli ga dobiti besplatno

Runje je već više od tri godine u Poljskoj, udomaćio se, ustalio u momčadi i isprofilirao se u pouzdanog stopera koji vrijedi otprilike milijun i pol eura. Međutim, sada bi ga u svojim redovima htio Hajduk. Zanimljivo je kako je splitski div već odavno mogao dobiti Runju i to besplatno, čovjek je prije osam godina kada je prošao na probi, ali se na kraju ipak nije uspio izboriti za ugovor s Hajdukom pa je prešao u danski Nordsjaelland. Kasnije je još igrao na Cipru u Omoniji, ali definitivno je sazrio i izgradio se u Poljskoj.

Ove sezone u Jagielloniji ga vodi bivši trener Dinama, Ivajlo Petev, a standardni mu je član prve momčadi te je skupio 17 nastupa u kojima je upisao dva gola i jednu asistenciju. Koliko će ga Hajduk platiti? Iako vrijedi oko milijun i pol, za vjerovati je kako će ga platiti nešto manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo