TROFEJNA ZVIJEZDA CITYJA OPTUŽILA GUARDIOLU ZA – RASIZAM! / 'Želim razbiti mit o njemu, on ima problema s Afrikancima'

Image
Foto: AFP

'Odveć je inteligentan da bi ga se uhvatilo'

5.6.2018.
12:51
AFP
VOYO logo

Menadžer Manchester Cityja Josep Guardiola je navodno ljubomoran, ali i – rasist. Može se to zaključiti iz riječi Yaye Tourea, trofejnog bjelokošćanskog nogometaša koji je to na svojoj koži osjetio u više navrata.

Toure je nakon osam godina u Manchester Cityju bio primoran napustiti klub, a sada je, prenosi BBC izrečeno za France Football, spreman 'razbiti mit' o Guardiolu kojeg opisuje kao ljubomornog čovjeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugačiji tretman

"Mi Afrikanci možda i nismo uvijek jednako tretirani kao neki drugi", veli 35-godišnjak kojeg je Guardiola prvo ispratio iz Barcelone, potom i Cityja koji se Toureu odužio na način da je jedno igralište za trening nazvao po njemu, a ondje i otkrio njegov mozaik.

Toure je sa Cityjem osvojio niz trofeja, bio triput prvak Premier lige, ali je u zadnjoj sezoni ondje samo jednom bio u početnoj postavi momčadi – u posljednjem ogledu sezone protiv Brightona. Guardiola je njegovo uvrštenje u momčad popratio riječima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Josep Guardiola i Yaya Toure

"Yaya je stigao na početku puta. Tu smo gdje jesmo zbog onog što je on napravio. Utakmica protiv Brightona dat će mu ono što zaslužuje, jedan od najljepših oproštaja koji igrač može dobiti."

Odigrao je Toure 86 minuta tog dvoboja. U sezoni prije te utakmice dobio je tek 142 ligaške minute. Sam 35-godišnji igrač tvrdi da to nije zbog fizičkih predispozicija jer njima prednjači u odnosu na neke od mlađih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rival

"Ne znam zašto, ali imam dojam da je bio ljubomoran, na mene je gledao kao na rivala. Kao da sam ja bacao sjenu na njega. Bio je prema meni okrutan. Zapitao sam se je li to zbog moje boje kože. Nisam prvi koji je priča o razlikama u odnosu, neki su se u Barceloni pitali isto. Zapitao sam se kada smo otkrili da često ima problema s Afrikancima kamo god došao. Želim biti taj koji će razbiti mit o njemu", kazao je Toure.

The Guardian dodaje i ove njegove riječi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tvrdi da nema problema sa tamnoputim igračima, odveć je inteligentan da bi ga se uhvatilo. On to neće nikada priznati. Na dan kad u svoju momčad uvrsti petoricu Afrikanaca, obećajem da ću mu poslati tortu."

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo