TRI SCENARIJA ZA ZAVRŠETAK LIGE PRVAKA: / Klasičan kraj vjerojatno nećemo gledati, ali postoje dvije revolucionarne metode

Image
Foto: Profimedia

Madridski AS tvrdi da UEFA važe između tri metode završetka

2.6.2020.
7:58
Profimedia
VOYO logo

Za sada je jedini poznati da UEFA planira završiti svoja klupska natjecanja, Ligu prvaka i Europa ligu, u kolovozu, kada završe sva tekuća prvenstva. Službeni početak i format nastavka ovih natjecanja znat će se tek 17. lipnja kad završi veliki sastanak, ali za sada se nagađa o trima mogućim scenarijima završetka Lige prvaka.

Madridski AS tvrdi da UEFA važe između tri metode završetka, a to je prvenstveno ona klasična koja uključuje uzvratne utakmice. Za nju Španjolci tvrde da je najmanje realna jer je teško očekivati da će se sve dovesti u red u tako kratkom roku, a nagađaju da će se finale preseliti iz Istanbula u Lisabon ili Munchen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

This handout photograph released by the UEFA on March 10, 2020 Atalanta's Slovenian midfielder Josip Ilicic (L) challenging Valencia's Central African Republic-French midfielder Geoffrey Kondogbia during the UEFA Champions League round of 16 second leg match between Valencia CF and Atalanta at Estadio Mestalla in Valencia., Image: 505177869, License: Rights-managed, Restrictions: RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/GETTY/UEFA" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS, Model Release: no, Credit line: Handout / AFP / Profimedia

Revolucionarni scenariji

Nadalje, drugi i treći scenarij su svakako revolucionarni i puno lakše izvedivi od klasičnog. U drugom scenariju predviđen je Final Four na neutralnom terenu. Nešto slično onome u rukomentnoj Ligi prvaka i košakraškoj Euroligi. A treći scenarij je FInal Eight također na neutralnom terenu.

Plan je takav da se svi susreti odigraju do 29. kolovoza, a čini se kako su ove dvije potonje metode možda i najsigurije za ostvarenje plana UEFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo još kako su četvrfinale već osigurali PSG, Atletico, Atalanta i RB Leipzig, a to još moraju napraviti Bayern ili Chelsea (3:0), Barcelona ili Napoli (1:1), Manchester City ili Real Madrid (2:1) te Juventus ili Lyon (0:1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo