PEREZ RADI NEOČEKIVAN POTEZ / Trese se London, ali i Barcelona: Trener Arsenala jednim potezom baca u očaj navijače oba velikana?

Image
Foto: Profimedia

Odlazak Artete bio bi velik šok za navijače Arsenala jer je njihova momčad napokon proigrala

8.3.2023.
11:11
Profimedia
VOYO logo

Posljednjih dana se priča o raspadu suradnje Carla Ancelottija i Real Madrida. Tamošnji mediji su pisali kako se protiv njega okrenula svlačionica, no čini se da je došlo do razlaza između Talijana i Florentina Pereza. Kako prenose Španjolci, Perez nije zadovoljan kako Real igra ove sezone te je spreman dovesti novog trenera na ljeto.

Image
SVEMU JEDNOM DOĐE KRAJ /

Tužne vijesti za našeg Luku: Njegov nasljednik korak bliže Real Madridu

Image
SVEMU JEDNOM DOĐE KRAJ /

Tužne vijesti za našeg Luku: Njegov nasljednik korak bliže Real Madridu

Navodno je rješenje pronašao u Mikelu Arteti, treneru Arsenala koji je preuzeo klupu Topnika u prosincu 2019. godine kada je zamijenio Unaija Emeryja. Španjolac je neko vrijeme slagao svoju momčad te su ove godine proigrali i imaju velike šanse osvojiti naslov prvi put od 2004. godine kada su kao nepobjedivi osvojili Premier ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlazak Artete bio bi velik šok za navijače Arsenala jer je njihova momčad napokon proigrala te budućnost izgleda svjetlo.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Šokantna odluka

Navodno Perez zamjera Ancelottiju što ne daje puno prilika Marcu Asensiju i Daniju Ceballosu, iako potonji u posljednje vrijeme igra sve više. Kraljevski klub dobro stoji u Ligi prvaka, gdje su u prvoj utakmici protiv Liverpoola u osmini finala svladali Engleze 5:2 na Anfieldu. U La Ligi je pak, potpuno drugačija priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamo Real zaostaje devet bodova iza Barcelone te su sve dalje od obrane naslova prvaka. Vjerojatno bi novi uspjeh u Ligi prvaka promijenio mišljenje Pereza, ali on će svakako pratiti daljnji rad Artete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Arteta je svoju igračku karijeru počeo u B i C momčadima Barcelone, nakon čega je igrao u PSG-u, Rangersima, Real Sociedadu i Evertonu gdje je ostavio najdublji trag. Na Goodison Parku se zadržao šest godina, prije nego što je preselio u Arsenal. Nakon završetka igračke karijere radio je kao pomoćnik Pepu Guardioli u Manchester Cityju, a od 2019. godine je prvi trener Arsenala. Do sada je odradio 166 utakmica kao trener Topnika te je upisao 97 pobjeda, 25 remija i 44 poraza.

Njegov odlazak u Real bio bi udarac i za žestoke navijače Barcelone, a ne samo Arsenala…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo