TRENERSKO SLJEPILO: / Svi pričaju o njemu, a francuskom izborniku je tek rezerva

Image

Kevin Gameiro zauzeo je naslovnice nakon Sevillinog trećeg uzastopnog naslova u Europskoj ligi. Francuski napadač u 89. minuti napustio je travnjak St. Jacob Parka uz ovacije navijača.

19.5.2016.
9:12
VOYO logo

Bio je to njegov sedmi pogodak u posljednjih šest utakmica Europske lige. Gameiro igra sezonu života i ne bi bilo iznenađenje da u ljetnom prijelaznom roku prijeđe u Barcelonu. Katalonci silno žele Francuza portugalskih korijena.

U 51 utakmici 29 golova

U Primeri je zabio 16 golova, u Europskoj ligi još osam, iz Lige prvaka i Uefinog Superkupa ima po jedan, dok je tri dodao u Kupu kralja, u kojemu Sevilla u subotu igra finale upravo protiv Barcelone. Ukupno je u 51 utakmici zabio 29 golova ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov stil je iznimo atraktivan, udarac škaricama isprobao je i u finalu protiv Liverpoola, ali je za nekoliko centimetara promašio Mignoletova vrata. U reprezentaciji su ga svojedobno željeli i Portugalci, ali Gameiro, čiji je djed Portugalac, zahvalio se na pozivu i izabrao Francusku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam portugalske korijene, ali moja domovina je Francuska", odbio je Gamerio domovinu svog djeda i debitirao za "tricolore" još 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šestorica napadača ispred njega

Svi golovi i sjajna statistika ove sezone, kao i pohvale koje dobiva za svoju igru, nisu Gameiru bile dovoljne da se nađe na listi putnika za Euro. Francuski izbornik Didier Deschamps na prvenstvo je među 23 igrača odlučio uvrstiti sljedeće napadače: Griezmann, Payet, Coman, Martial, Gignac, Giroud.

Zbog nediscipline među "tricolorima" nije bilo mjesta za Karima Benzemu, ali za Gameira, koji je dosad skupio osam nastupa za Francusku i zabio jedan gol, bilo je mjesta tek na popisu za rezervne igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo