TRENER ATALANTE ANALIZIRAO DINAMO: / Otkrio što zna o Modrima i u čemu leži najveća snaga hrvatskog prvaka

Image
Foto: PIXSELL

Dinamo utakmicu protiv Atalante igra u srijedu na stadionu Maksimir

14.9.2019.
16:14
PIXSELL
VOYO logo

Trener talijanske Atalante, prvog suparnika Dinama u Ligi prvaka, Gian Piero Gasperini u razgovoru za Sportske novosti progovorio je o nastupu svoje ekipe u najelitnijem europskom klupskom natjecanju koje će taj klub ove sezone igrati po prvi put u svojoj povijesti.

Image

25 agosto 2019 Ferrara, Italia sport calcio Spal vs Atalanta - Campionato di calcio Serie A TIM 2019/2020 - stadio Paolo Mazza Nella foto: Gian Piero Gasperini (Atalanta Bergamasca Calcio) osserva

August 25, 2019 Ferrara, Italy sport soccer Spal vs Atalanta - Italian Football Championship League A TIM 2019/2020 - Paolo Mazza stadium In the pic: Gian Piero Gasperini (Atalanta Bergamasca Calcio) looks on, Image: 467223882, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, LaPresse

U skupini C uz hrvatski Dinamo i talijansku Atalantu još su engleski Manchester City, prvi favorit ovog natjecanja, i ukrajinski Šahtar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povijesni rezultat

"Ostvarili smo povijesni cilj ulaskom u Ligi prvaka. Bit će jako lijepo sudjelovati u tom natjecanju. Naša ambicija je nadigravati se sa svim suparnicima u skupini. Ako osvojimo treće mjesto, nastavljamo u Europskoj ligi, ali ako nam se otvori mogućnost da se borimo za prva dva mjesta, svakako ćemo se pokušati plasirati u sljedeću fazu Lige prvaka", rekao je Gasperini na početku.

Zatim je proanalizirao skupinu u kojoj vidi jednu ekipu iznad ostalih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

City iznad ostalih

"Manchester City objektivno je izvan našeg dosega. Po meni je jedan od favorita za osvajanje naslova prvaka Europe. Iza Engleza će se voditi otvorena borba između Atalante, Dinama i Šahtara, s Ukrajincima kao laganim favoritima s obzirom na njihovo iskustvo u Ligi prvaka", rekao je.

O Dinamu, momčadi protiv koje u srijedu igra prvu utakmicu, ima visoko mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro poznajem Dinamo. Znam da se radi o odličnoj momčadi koja je prošle sezone odlično igrala u Europskoj ligi i pobjeđivala respektabilne klubove. Isto tako dobro poznajem i Šahtar. Protiv Dinama, a isto tako i protiv Šahtara, pokušat ćemo igrati što bolje i ostvariti dobre rezultate", reko je Talijan.

Veliki izazov

Prva utakmica u Ligi prvaka, ona protiv Dinama, bit će izazov za Atalantu, priznao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utakmica u Zagrebu sigurno neće biti lagana, pogotovo jer se radi o našem debiju u Ligi prvaka. Ali u ovakvom tipu natjecanja, važno je krenuti na najbolji mogući način. To ćemo i pokušati učiniti i na Maksimiru, na Dinamovu stadionu", izjavio je.

Dobri na svim pozicijama

Zatim je analizirao Modre i rekao gdje leži najveća snaga hrvatskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da proučavamo igrače Dinama. Dani Olmo, reprezentativac mlade španjolske vrste koja je prvak Europe, poznat je i jak nogometaš, ali Dinamo je dobra momčad na svim pozicijama. Držim da je Dinamo najjači kao kolektiv", poručio je.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo