TREBAMO LI SE MI U HRVATSKOJ ZAPITATI? / Pogledajte kakav luksuzni stadion gradi Zvezda. Bit će jako skup i gotov za dvije godine

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Ne možemo ne usporediti situaciju u Srbiji s onom u Hrvatskoj

18.12.2019.
14:58
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Iako se po srpskim medijima stalno mogu vidjeti napisi da Crvena zvezda loše stoji financijski, da se nema za pojačanja, da se gleda svaki potrošeni novčić, sada se eto govori o modernizaciji kultne Marakane.

Investicija je navodno vrijedna oko 200 milijuna eura i kako pišu srpski mediji stadion Rajka Mitića bit će pretvoren u "svemirski brod" i to u roku od dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdanje bi trebalo bi biti prekriveno novim krovom, a koji će biti pokretan, pa bi u slučaju lošeg vremena stadion mogao postati zatvoren. No, kapacitet stadiona bi se smanjio.

"Najbliži smo rješenju da budući stadion ima kapacitet 42.000 gledatelja, jer vidimo takvo rješenje kao najoptimalnije ako se uzme u obzir cijena izgradnje", otkrio je Zvezdan Terzić za srpske medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A što je s Hrvatskom?

Image
Image

Vele kako razmišljaju o stadionu bez atletske staze. "Cilj nam je da stadion bude u funkciji 365 dana u godini. Konačnu riječ dao bi investitor u skladu sa standardima FIFA-e i UEFA-e.", rekao je Terzić.

E sada, ne možemo ne usporediti situaciju u Srbiji s onom u Hrvatskoj. Dok se ovdje uglavnom samo polažu kameni temeljci, najavljuju se megalomanski projekti i prije svega pričaju se prazne priče, u Srbiji su, recimo, prije par godina izgradili kamp o kakvom u Hrvatskoj mogu samo sanjati. Stoga, nekako ne sumnjamo da će izgraditi i novi stadion, dok smo, s druge strane nekako skeptični kada je u pitanju Dinamov stadion, odnosno HNS-ov kamp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo