OD VRHA DO DNA / Trebali su vladati europskim nogometom, dovodili su imena od kojih staje pamet, bili najbogatiji, a sada su pred gašenjem

Image
Foto: Profimedia

U svega nekoliko godina klub je stigao od vrha do dna

4.6.2022.
14:45
Profimedia
VOYO logo

Prije 11 godina, mnogima nepoznati klub kupio je dagestanski milijarder Suleyman Kerimov i mnogi su mislili kako se stvara nova nogometna velesila. U pitanju je Anži Mahačkala, a ne tako davno smatrao se kao najbogatiji klub na svijetu.

Image
OGROMNE POGREŠKE /

Pogledajte kako su mladi Vatreni u ključnoj utakmici za plasman na Euro pali u Norveškoj

Image
OGROMNE POGREŠKE /

Pogledajte kako su mladi Vatreni u ključnoj utakmici za plasman na Euro pali u Norveškoj

Novi gazda sanjao je o Ligi prvaka i dominaciji europskim nogometom pa mu nije bilo teško iskeširati milijune za ponajveće zvijezde svijeta, koje su, naravno, imale nerealna primanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo nakon preuzimanja Anži je doveo Samuela Eto'oa, ponajboljeg napadača posljednjih desetak godina, legendarnog Roberta Carlosa, bivšeg igrača Real Madrida, Chelseaja i Arsenala Lassanu Diarru, sjajnog Brazilca Williana, Mbaraka Boussoufu te najbolje ruske nogometaše, dok ih je s klupe vodio čuveni

Ubrzo je sve palo u vodu

Denisov, Kokorin i Juri Žirkov bili su na glasu kao ponajbolji Rusi i svi su htjeli igrati za Anži. No, do dominacije nikada nije došlo, već ih je snašla potpuno drugačija sudbina. Jedva dvije godine kasnije, Kerimov je odlučio smanjiti budžet kluba za dvije trećine te su Žirkov, Denisov i Kokorin "spakirani" i poslani u Dinamo Moskvu, a ubrzo su ih pratili i Christopher Samba, Samuel Eto'o, Lass Diarra, Willian i ostatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub je vrlo brzo nakon toga pao u drugu, a potom i treću rusku nogometnu ligu. Sada ruski mediji pišu kako bi se klub uskoro mogao ugasiti. Posljednje tri godine su u trećoj ligi i očito su svi digli ruke od kluba kojeg su mnogi označili kao novi Manchester City ili PSG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski nogometni savez je potvrdio da Anži neće dobiti licencu koja je potrebna za nastup u trećoj ligi, a iz kluba su se pokušali žaliti. No, njihov zahtjev je odbijen jer molba nije ispunjena po zadanim propisima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako bi se klub, koji je ciljao na dominaciju u nogometu, uskoro mogao potpuno ugasiti.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo