Play ponuda

TRANSFERMARKT AŽURIRAO PODATKE / Objavljene su nove cijene hrvatskih nogometaša i ima dosta neugodnih iznenađenja. Čak dvojici Vatrenih drastično pala cijena

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Najveću vrijednost na nogometnom tržištu i dalje ima Mateo Kovačić

3.11.2021.
15:38
Luka Stanzl/PIXSELL
Play ponuda

Portal koji se bavi procjenom vrijednosti nogometaša, Transfermarkt, ažurirao je u srijedu vrijednosti hrvatskih reprezentativaca i nažalost vijesti nisu baš najbolje. Čak šestorici reprezentativaca pala je vrijednost, nekima i drastično, a jedanaestorici njih cijena je narasla.

Najveću vrijednost na nogometnom tržištu i dalje ima Mateo Kovačić, koji vrijedi 45 milijuna eura, odmah iza njega je Marcelo Brozović koji vrijedi 40 milijuna eura, dok je treći Nikola Vlašić čija je vrijednost procijenjena na 30 milijuna eura.

Cijena je najviše porasla Dinamovom nogometašu, Luki Ivanušecu koji je prošle godine vrijedio 5.5 milijuna eura, a otkako je stalni član reprezentacije cijena mu je narasla na 13.5 milijuna eura. Rast je osjetio i mladi veznjak Luka Sučić, kojeg je izbornik Zlatko Dalić priključio u prošlom ciklusu, a on je s tri milijuna skočio na 7.5 milijuna. Cijena je porasla i Borni Sosi koji vrijedi 16 milijuna eura, a vrijedio je svega četiri.

shimmer fallback
shimmer fallback

Cijene su padale

Lijevi bek Borna Barišić sada vrijedi šest milijuna eura, dok je Josip Stanišić nakon debija s 400 tisuća eura skočio na 3.5 milijuna eura.

Najveći pad cijene bilježi Duje Ćaleta-Car koji je u svibnju vrijedio 25 milijuna eura, a sada vrijedi 18 milijuna eura, dakle pao je za sedam milijuna eura. Veliki pad osjetio je i Andrej Kramarić koji više ne vrijedi 28 milijuna eura, već je pet milijuna eura jeftiniji. Mariju Pašaliću cijena je pala za dva milijuna eura i sada vrijedi 23 milijuna eura, kao i Kramarić. Stoper Marin Pongračić košta 8.5 milijuna eura, a vrijedio je deset, Domagoj Vida pao je na 3.7 milijuna, ali vrijedio je četiri i na koncu Ivo Grbić sada stoji 3.5 milijuna eura, a vrijedio je čak sedam.

Play ponuda
Play ponuda