TRENERSKA TRANSFER-BOMBA KOJA ĆE POKRENUTI LAVINU PROBLEMA: / TRANSFER-BOMBA KOJA ĆE POKRENUTI LAVINU PROBLEMA: PSG ostaje bez možda i najvažnijeg čovjeka, a on odlazi u - Tottenham

Image
Foto: Profimedia

Kako tvrdi britanski The Sun, nije baš pretjerano zadovoljan poslom u Parizu

25.5.2021.
9:14
Profimedia
VOYO logo

Ako je vjerovati napisima The Suna, predsjednik Tottenhama, Daniel Levy, pokušava nagovoriti bivšeg trenera svog kluba, Mauricija Pochettina da napusti PSG i vrati se u London.

Britanski tabloid uvjerava čak i da Pochettino ozbiljno razmišlja o tome da se vrati nazad u Tottenham jer, kako tvrde, nije baš pretjerano zadovoljan poslom u Parizu. Međutim, povratak Pochettina u London izazvao bi čitavu lavinu problema i to ne samo za PSG već i za pojedine engleske velikane, poput Manchester Cityja, no do toga ćemo doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pochettino je PSG preuzeo u siječnju i na njegovu žalost nije uspio napraviti previše. Niti je bog zna što unaprijedio igru niti je osvojio francusko prvenstvo, a oprostio se ranije i od Lige prvaka. Utjeha mu može biti samo osvajanje francuskog Kupa, ali PSG-u ta titula vrlo malo znači. Pochettino je svakako prekratko u PSG-u, ali ne može se reći da je ostavio baš tako loš dojam. Da, gubili su neke važnije utakmice, ali opet PSG u nekim utakmicama izgledao zaista spektakularno i nikako se ne može reći da je Pochettino napravio baš tako loš posao.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Tottenham Hotspur manager Mauricio Pochettino on the touchline during the UEFA Champions League Final at the Wanda Metropolitano, Madrid., Image: 441387339, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial use only in permitted publications not devoted to any team, player or match. No commercial use. Stills use only - no video simulation. No commercial association without UEFA permission. please contact PA Images for further information, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association

Bit će problema?

Međutim, predsjednik Tottenhama priznao je, kako tvrdi The Sun, svojim prijateljima da je otkaz Pochettinu bio velika pogreška i da je sada namjerava ispraviti. A ispravljanje te pogreške prouzročit će, kao što smo kazali, možda i ponešto problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije svega, Levy želi vratiti Pochettina kako bi ovaj privolio Harryja Kanea da ostane u klubu. Kane se, de facto, već oprostio od Tottenhama i indirektno je najavio da će ovoga ljeta preći u novi klub, a u redu već čeka Manchester City kojem kronično nedostaje vrhunski napadač i baš u stasitom engleskom centarforu vide svoj spas, te za njega nudi traženih 150 milijuna eura. Dođe li Pochettino, s kojim je Kane fantastično surađivao, taj bi transfer lako mogao otpasti i City bi ostao u velikom problemu.

Nadalje, odlazak Pochettina bio bi golemi problem i za PSG jer trenutno na tržištu baš i nema previše slobodnih vrhunskih trenera. A bez dobrog trenera PSG se opet može pozdraviti s titulom u Ligi prvaka, a to je vlasnicima kluba jedini i glavni cilj, a na koncu možda ponovo posrnu i u domaćem prvenstvu. Kao posljedica cijele te priče mogao bi biti i transfer Kyliana Mbappea, ponajboljeg igrača svijeta. Mbappe se i dalje dvoumi oko ostanka u PSG-u i još uvijek nije potpisao novi ugovor, a stari mu istječe za godinu dana. Ode li Pochettino, Mbappe bi mogao obaviti transfer već ovoga ljeta, a možda ne bi bio jedini koji bi zatražio transfer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo