TRAMEZZANI NAJAVIO DERBI S DINAMOM PA SE OSVRNUO NA HAJDUKOVE MLADE ZVIJEZDE: / 'Moraju ostati čvrsto na zemlji'

Image

Osvrnuo se trener Hajduka i na proteklu utakmicu s Dinamom te sugerirao što bi Bili trebali popraviti u derbiju koji je na rasporedu u srijedu

3.5.2021.
21:28
VOYO logo

Ova je srijeda dan za derbi. Osim Lige prvaka, čeka nas i prava HNL poslastica - najveći hrvatski derbi na Poljudu. Dinamo i Hajduk odigrat će zaostalu utakmicu, a svaki bod je važan u ovom susretu. Dinamo želi što prije zaključiti borbu za naslov prvaka, dok se Hajduk grčevito bori za Europu.

Uoči susreta oglasio se trener Hajduka Paolo Tramezzani koji je imao podosta toga za reći o dvojici Hajdukovih mladih igrača koji su oduševili protiv Rijeke - Stipi Biuku i Marinu Ljubičiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dijelim zadovoljstvo i sreću s našom Akademijom i trenerima koji su ih trenirali i pomogli da Biuk i Ljubičić dođu do ovog nivoa. Moj je izbor bio lagan i jednostavan jer oni već dva mjeseca treniraju s nama i vrlo sam zadovoljan zbog njih dvojice. Sada je za njih sve jednostavno, ali moraju ostati čvrsto s nogama na zemlji jer je u prošlosti bilo mnogo igrača koji su došli do prve momčadi, ali nisu uspjeli ostati na vrhunskom nivou", rekao je trener Hajduka na konferenciji za medije uoči utakmice s Dinamom pa još na tu temu dodao:

"Sada je važno da ih klub zaštiti, a isto tako važne su i njihove obitelji jer bi se kasnije za njih mogle pojaviti određene poteškoće. Što se tiče mene, mojih suradnika i igrača, postoji želja da ih pratimo, pomažemo i štitimo jer mislim da danas talent nije dovoljan da bi postao veliki igrač. Oni su talentirani, stoje čvrsto na zemlji, skromni su momci i ponašaju se pristojno, ozbiljni su i profesionalni. Ne smiju izgubiti ono što ih je dovelo dovde. Ja ću kao trener napraviti sve što mogu, i mislim da oni mogu i dalje napredovati što je normalno za tako mlade igrače, a jako bitno za naš klub koji mora voditi računa i o financijskom aspektu. Vrlo smo oprezni kad su u pitanju mladi igrači i moramo im dati vremena. Vrlo sam sretan zbog njih jer nam donose zadovoljstvo i oni to zaslužuju. Dosta smo o tome razgovarali, a isto tako i igrači."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
CAKTAŠ USKORO NAPUŠTA HAJDUK I HRVATSKU: /

Objavljeno je u kojem će klubu vjerojatno završiti

Image
CAKTAŠ USKORO NAPUŠTA HAJDUK I HRVATSKU: /

Objavljeno je u kojem će klubu vjerojatno završiti

'Tražimo drugačiji način igre'

Osvrnuo se trener Hajduka i na proteklu utakmicu s Dinamom te sugerirao što bi Bili trebali popraviti u derbiju koji je na rasporedu u srijedu.

"Mislim da se moramo postaviti drukčije s taktičke strane u usporedbi s prvom utakmicom. Izostanci koje imamo u obrani iziskuju od nas da tražimo drukčiji način igre. Vjerujem da oni neće mijenjati njihove principe igre i to kako stoje na terenu. Po mom mišljenju ovaj derbi nikad nije obična utakmica i što se tiče karaktera, motivacije i pripreme utakmice, tu se vrlo malo mijenja. Postoje i utakmice u kojima često ne treba mnogo, već je dovoljan nekakav detalj i vjera u sebe dok pokušavaš raditi stvari u kojima si dobar i koje mogu promijeniti tijek, bilo pozitivno, bilo negativno. Nadamo se da ćemo biti dovoljno vješti da možemo iskoristiti pozitivne stvari koje dolaze s naše strane. A ako ne dođu morat ćemo ih potražiti s karakterom, odlučnošću i željom. Ovi elementi su bitni, naročito kad igraš protiv momčadi koje dobro stoje na terenu", zaključio je Tramezzani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo