Tračak nade: 'Moglo bi se dogoditi veliko čudo!'

27.9.2011.
13:09
VOYO logo

Ima li Dinamo realne šanse izvući pozitivan rezultat na Gerlandu s obzirom da Modri ni u kvalifikacijama za Ligu prvaka nisu izgledali blistavo u gostima? Mislim da je Dinamo konačno sazrio, ima odličnu momčad. To je plod višegodišnjeg rada svih onih koji rade u klubu, na čelu s Mamićem, Barišićem, Marčinkom, Đurašem i ostalima. Međutim, kao igrač, devet godina sam proveo u Nici i dosta sam puta igrao protiv Lyona. To je momčad koja je već u ono vrijeme nagoviještala sjajne rezultate, a plod tog rada konačno je došao na svoje. Momčad je to koja već dugi niz godina igra u Ligi prvaka. Nemojmo se zavaravati, Dinamo čeka iznimno teška utakmica protiv jedne svjetske momčadi, ali vjerujem u Modre i nadam se kako se na Gerlandu može dogoditi veliko čudo.

Dinamu kronično nedostaje 'killer' u napadu. Tko je trenutačno najopasniji Dinamov napadač (Rukavina, Beqiraj, Krstanović)? Svi momci koje ste nabrojali su zaista rasni napadači i njihova će kvaliteta kad-tad doći na svoje. No, istaknuo bih Beqiraja, kad on igra u napadu Dinama, od prve minute djeluje nezaustavljivo. Fatos je veliko osvježenje u napadu Modrih i mislim da je uprava kluba pogodila kad ga je dovela. Njegovi golovi će doći, u to sam uvjeren. Znači, ako već moram reći tko je moj favorit, onda bih istaknuo njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koja je najslabija točka Dinamove momčadi? Kad Dinamo usporedimo s najvećim svjetskim momčadima, onda se, naravno, mogu vidjeti slabe točke. No, u skladu s mogućnostima koje imaju čelni ljudi Dinama, mislim da su ovu momčad doveli do savršenstva. Hrvatski navijači se s pravom mogu radovati što baš ovakva momčad igra na našem tlu.

Možete li usporediti ovaj današnji Dinamo s onim s kraja '90-ih? Ova momčad je puno mlađa i neiskusnija, te u tom pogledu zaostaje za onom iz 90-ih. No, ono što me fascinira kod ovih momaka je nevjerojatna sigurnost koju, usudim se reći, nijedna momčad Dinama u povijesti nije imala. Moram nadodati, svaka čast Mamiću i Vrbanoviću, te svima koji su sudjelovali u njenom stvaranju. Da budem jasan, volio bih da je tako i s Hajdukom, i Rijekom, i svim ostalim našim momčadima. To je ono što bi me od svega najviše radovalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada biste bili trener Dinama i vodili momčad u Lyon, kako biste postavili igru? Biste li što mijenjali u odnosu na Krunu Jurčića?Jurčićeva igra je donijela rezultat, mislim da je time sve rečeno.

Prognoze rezultata su nezahvalne, ali mi, recimo, u redakciji imamo malu kladionicu prije svake utakmice, zasad je popularan rezultat 1:1. Evo, imate i vi jedan pokušaj! Ako bi Dinamo odigrao čvrsto kao što zna, mislim da ima šansu i za nešto više. No, ja bih bio jako sretan s vašom prognozom, dopustite mi da se priklonim tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što mislite o Mateu Kovačiću? Neko Vaše posebno zapažanje, već je dosta toga rečeno o njemu. Ja sam kao trener uvijek volio mlade igrače jer oni su najveće blago i budućnost kluba. U ovom slučaju ne znam što bih posebno rekao o mladom Kovačiću, to je veliki talent, ali ga ne bih htio izdvajati od ostalih. Moje mišljenje je uvijek bilo da sve mlade igrače treba maksimalno podržati.

Za kraj nešto o reprezentaciji. Može li Hrvatska već u Grčkoj osigurati nastup na EURO-u? Nema nikakve dileme, imamo momčad koja je toliko kvalitetna da to ne bi trebalo doći u pitanje. Najveći problem hrvatske reprezentacije su ozljede, koje nas muče već nekoliko godina, i one su najveći krivac za neke naše neuspjehe. Samo nas one mogu spriječiti u krajnjem cilju. Dosta naših igrača igra u Engleskoj, gdje se igra brutalan nogomet i često zbog toga imamo posljedice. Zato moram reći kako skidam kapu Slavenu Biliću što ima toliko strpljenja, hrabrosti i snage. Posebno mu moram odati priznanje što je u kadar Vatrenih vratio Danijela Pranjića, time je pokazao da je velik čovjek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109260264006 arti-201109260723006 arti-201109250366006 arti-201109250288006 arti-201108080436006 arti-201107041095006 arti-201105150360006 arti-201103240354006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo