TOTALNO LUDILO: / Evo kako Baski slave 'razbijanje' velike Barcelone

Image
Foto: Screenshot/YouTube

Potpuno je ludilo vladalo u utorak na ulicama i trgovima najvećeg baskijskog grada Bilbaa. Više od 60.000 ljudi od jutra je čekalo svoje junake, nogometaše Athletica.

18.8.2015.
19:14
Screenshot/YouTube
VOYO logo

U ponedjeljak navečer Athletic je osvojio španjolski Superkup, deklasiravši u dvije utakmice europskog prvaka Barcelonu. Prošli je tjedan u Bilbau bilo senzacionalnih 4:0, a Barcelona nije uspjela slaviti ni u uzvratu na svome stadionu Camp Nou (1:1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugasio se tako san Barceloninih nogometaša i navijača da će kalendarsku godinu završiti sa šest naslova. Baskima nije žao, oni su se dokopali prvog trofeja nakon 1984. godine kada su bili španjolski prvaci, te osvajači Kupa i Superkupa.

"Najbolji na svijetu"

Više od tri desetljeća su, dakle, navijači Athletica čekali trofej, pa i ne čudi da su u tolikom broju izašli na ulice kako bi slavili zajedno s igračima. Najveće je ludilo nastalo kad se na balkon Gradske vijećnice popeo kapetan Carlos Gurpegui i podigao pobjednički pehar visoko u zrak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najbolji smo na svijetu. Ovo je dokaz da je moguće osvajati trofeje samo s igračima iz Baskije", ispalio je u euforiji gradonačelnik Bilbaa Juan Maria Aburto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo