PRIJETELJIMA S PIRINEJA /

Torcida u Varaždinu istaknula misterioznu poruku na portugalskom: Evo koja je pozadina priče

Image
Foto: Danas.hr

'Aguentem firme irmãos, sair disto ainda mais fortes. Torcida con No Name Boys!', pisalo je na spomenutom transprarentu, a mi smo doznali što je splitske navijače motiviralo za takvu poruku

13.2.2023.
20:13
Danas.hr
VOYO logo

Hajduk je u Varaždinu nakon dva uzastopna poraza protiv Rijeke i Istre došao do pobjede. Splićani su trijumfirali s visokih 1:4 pogocima Livaje, Melnjaka, a dva puta je bio precizan Rokas Pukštas dok je za domaće zabio Brodić.

Lijepo je popunjen bio i Stadion Varteks jer je utakmicu pohodio značajan broj domaćih navijača, ali i brojni navijači Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Torcida je na početku utakmice istaknula transparent 'Ne triba nam patetika ni lažna obećanja! Dosta priče, di su pojačanja?!' šaljući poruku rukovodstvu kluba kako žele gledati konkurentniju momčad na terenu. Taj su detalj popratili brojni hrvatski mediji, ali mnogima je promaknuo drugi transparent na portugalskom.

'Držite se braćo...'

'Aguentem firme irmãos, sair disto ainda mais fortes. Torcida con No Name Boys!', pisalo je na spomenutom transprarentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruka je upućena prijateljskoj skupini navijača Benfice, kultnim No Name Boysima, a kako bismo saznali što stoji iza ovog kontaktirali smo jednu navijačicu portugalskog velikana koja nam je pojasnila.

'Poruka znači 'Držite se braćo, izađite iz ovoga još jači'. Razloga može biti nekoliko, a vjerojatno je sve zajedno. Naime, pirotehnika više nije dozvoljena, a No Name Boysi je nastavljaju koristiti usprkos zabranama. Također, ovog tjedna su pojedini članovi NNB-a uhićeni jer ih se povezuje s kaznenim djelima vezanima uz drogu i okupljanje navijačkih skupina', zaključuje naša sugovornica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo