Kakav udarac Mamiću: Ovo će se dogoditi prvi put u povijesti hrvatskog nogometa

Uoči najvećeg hrvatskog nogometnog derbija između Dinama i Hajduka, koji je na rasporedu ove nedjelje, priča o navijačima, BBB-ima i Torcidi u prvom je planu.

26.11.2013.
18:04
VOYO logo

Novi zakon HNS-a o 'vaučerizaciji' za sve gostujuće navijače iziritirao je navijačku scenu u Hrvatskoj do te mjere da su do jučer zaraćene strane počele surađivati, a sve kako bi pobijedile HNS-ovu represiju iliti 'HNS-ov kriminal', kako ga naziva istaknuti član BBB-a Tomislav Glušić.

"To nije represija, to je kriminal. To su kaznena djela ako se protuzakonitim radnjama pokušava uvesti nešto što samo njima odgovara. Postoji zakon koji propisuje kako netko i zašto smije ići na utakmice ili ne smije. Sve ostalo što se donosi je protuzakonito. Nekakva čudna tijela koja nemaju ingerenciju niti ikakvu pravnu važnost donose odluke o tome. Čemu onda služi Zakon o sprečavanju nereda kad HNS i klubovi donose odluke mimo tog zakona?", pita se Glušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na isti način kao što je Torcida pomogla BBB-ima da se prije nekoliko tjedana domognu ulaznica za utakmicu Dinama i RNK Splita na Parku mladeži, zagrebački navijači pokrenuli su inicijativu kojom žele pomoći splitskim navijačima da dođu na maksimirski stadion i navijaju za svoj Hajduk.

"Sve sam već rekao, dosta sam govorio o tome, ali ponavljam još jednom, sve članove BBB-a pozivam da pomognu navijačima iz Splita kako bi došli do ulaznica za derbi", rekao je Glušić za Sportski.net.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema nekim saznanjima, Torcida, kojoj zbog 'vaučerizacije' južna tribina neće biti dostupna, smjestit će se na zapadnoj, a Glušić ističe da se ne boji mogućih navijačkih incidenata.

"Ma, apsolutno ne! Nerede na stadionu može izazvati samo policija, za ostalo neće biti problema", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidjet ćemo kako će priča na kraju završiti, no svejedno je zaista lijepo vidjeti da navijači naša dva najveća nogometna kluba i veliki rivali, kad zagusti, ipak mogu surađivati zajedno. Tome se u HNS-u zasigurno nisu nadali. Povjerenik za natjecanje prve nogometne lige Josip Brezni donio je odluke o novim terminima za utakmice 17. kola Lokomotiva-Rijeka i Istra 1961-Dinamo koje su odlukama sudaca zbog nepogodnih terena odgođene. Propozicijama natjecanja određeno je da se takve utakmice igraju u prvom mogućem slobodnom terminu što je, kad je u pitanju utakmica Lokomotiva-Rijeka, zbog obveza HNK Rijeke u prvenstvu i u natjecanju UEFA Europske lige, srijeda 18. prosinca. Na prijedlog klubova, donijeta je odluka da se ista odigra u četvrtak 19. prosinca i to s početkom u 18 sati radi izravnog TV prijenosa na programu Arenasporta na MAXtv.

Za drugu odgođenu utakmicu Istra 1961-Dinamo, zbog obveza GNK Dinamo u prvenstvu, UEFA Europskoj ligi i Hrvatskom nogometnom kupu, prvi mogući slobodan termin mogao bi biti tek subota 21. prosinac čime se posebno igračima NK Istra 1961, ali i GNK Dinamo, skraćuje neophodan odmor nakon sezone budući da vrlo brzo moraju početi pripreme za nastavak natjecanja koji je zakazan za 8. veljače 2014. godine. Zbog toga je, uz suglasnost oba kluba, Povjerenik za natjecanje donio odluku da se utakmica odigra neposredno po povratku GNK Dinama sa priprema u inozemstvu u terminu 6. veljače 2014. godine koji ničim ne ugrožava propisima predviđen redoslijed odigravanja odgođenih utakmica jer će se utakmica odigrati prije redovitog 21. kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo