TOMO ŠOKOTA ZA NET.HR: / 'Puno je ljudi nezadovoljno radom HNS-a'

Image
Foto: PIXSELL

'Ta lavina je već krenula, puno je nezadovoljstva u javnosti zbog situacije u HNS-u i hrvatskom nogometu općenito', kazao je Tomo Šokota.

2.1.2018.
19:15
PIXSELL
VOYO logo

Bivši hrvatski nogometaš Tomo Šokota prati sve što se događa u hrvatskom nogometu. Tako je za Net.hr prokomentirao aktualnu situaciju u HNS-u, odnosno novi mandat Davora Šukera na mjestu predsjednika HNS-a, kao i Šimićevu kandidaturu...

JANICA ZA NET.HR O POTEZU KOJI JE RAZBJESNIO ŠUKERA: ‘Zaprimili smo predstavku i pokrenuli postupak’

"Mi smo bili krenuli u borbu još kad su se skupljale peticije za Dinamo, možda smo čak i prvi krenuli u takvo nešto, jer smo smatrali da puno stvari treba biti poštenije, ne samo u nogometu nego i u drugim sportovima. Međutim, ta borba javnosti, navijača i medija i dalje se nastavlja. Sad se počelo nešto događati. Smatram kako će biti bolje u budućnosti. Vjerujem u to", kazao nam je Tomo Šokota i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Janica radi dobre stvari'

"Janica kao bivša sportašica radi dobre stvari. Mišljenja sam da dolazi bolje vrijeme za hrvatski nogomet i hrvatski sport općenito. Počele su i neke akcije, kao što je ona u Opatiji. Mislim da je to dobar primjer, Ja sam u principu rekao sve što mislim. Sve što se radilo za Dinamo, peticije, trebalo biti biti primjer i za neke ostale stvari u hrvatskom sportu slične problematike. Dakle, u hrvatskom nogometu treba biti pošteniji sustav, temelji moraju biti bolji, da bi onda i sam sport bio bolji, pošteniji... Da bi bilo više sponzora i navijača. I dok to tako ne bude posloženo, mislim da ćemo stalno gledati ovakve neke ružne, negativne, crne stvari u nogometu i sportu općenito".

Dario Šimić, jedini Šukerov protukandidat u kampanji za predsjednika HNS-a, zajedno sa svojim timom u sastavu Mario Stanić, Goran Vlaović i Stipe Pletikosa, nije se uspio kandidirati za izbore za predsjednika HNS-a jer nije skupio najmanje devet glasova županijskih nogometnih saveza, odnosno zato što je Davor Šuker dobio podršku od najmanje 14 Saveza, što je bilo dovoljno da Šimića izbaci iz utrke i postane jedini kandidat za šefa HNS-a na izbornoj Skupštini IO HNS-a 22. prosinca prošle godine u zagrebačkom Sheratonu, na kojoj je izabran po drugi put za predsjednika Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, unatoč nemogućnosti kandidature, Šimić je zajedno sa svojom ekipom ukazao na određene nepravilnosti u hrvatskom nogometu, prokazao kako diše velika većina hrvatske nogometne javnosti, na površinu je izašla nedemokratičnost u Savezu, a Šimić je natjerao Davora Šukera da pokaže kakvim se trikovima aktualna vladajuća garnitura služi(la) u Šukerovoj kampanji, o čemu više možete pročitati – OVDJE.

'Treba nešto mijenjati u HNS-u'

"Ta lavina je već krenula, puno je nezadovoljstva u javnosti zbog situacije u HNS-u i hrvatskom nogometu općenito. Mi smo nešto pokrenuli s Dinamom, pa se nastavilo s rivom u Splitu, pa je sad još više u fokusu situacija u HNS-u... Siguran sam da će ta lavina nezadovoljstva biti sve veća i veća. I to se ne može ingnorirati. Treba nešto mijenjati, treba sve to nekako bolje, poštenije postaviti, cjelokupni hrvatski sport, ne samo nogomet, onda će situacija postajati sve pozitivnija. Nogomet i sport općenito u Hrvatskoj trebaju biti pošteniji. Kod nas tako, nažalost, nije samo zbog tih temelja. Dok god se temelji ne promjene, neće se mjenjati niti sam sport", naglasio je Tomo Šokota i zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se boljim vremenima za hrvatski nogomet. Krajnje je vrijeme da se poprave neke stvari. Ako bilo kakva pomoć treba oko toga, ja sam tu. Bez obzira što je loša situacija u HNS-u, moramo svi zajedno pružiti podršku našim dečkima na SP-u u Rusiji. Da naprave što bolji rezultat. I da se svi zajedno na kraju možemo veseliti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo