Slavni dinamovac: 'Pa ja više ne znam što bih rekao o Zdravku Mamiću!'

Dan uoči velikog derbija Dinama i Hajduka na Maksimiru razgovarali smo s bivšim dinamovcem Tomom Šokotom.

30.11.2013.
11:51
VOYO logo

Koje su vaše želje prije derbija i koja je realna snaga Dinama i Hajduka? Pa moram priznat' da je moj klub Dinamo. Smatram da Dinamo bez obzira na sve ima bolju ekipu. Hajduk je danas sigurno puno bolji nego nekad, Tudor je puno napravio s ovom momčadi, ali ona ipak i dalje nije na razini Dinama. Bit će to dobar derbi jer i jedni i drugi mogu pobijediti, dakle može se dogoditi da i slabiji pobijedi. Očekujem dobru utakmicu i nadam se da će sve proći bez incidenata s obzirom da u zadnje vrijeme u medijima ima previše podijeljenosti na društveno-političkom planu, svi ti referendumi i slično, to sve djeluje negativno na ljude. Želim da pobijedi nogomet i da ljudi uživaju, to fali i našem nogometu i cijelom društvu.

Što mislite, hoće li ovo ujedinjenje navijača doprinjeti atraktivnosti derbija i većoj posjeti? Pa ne bih rekao, ne vjerujem da će to podići interes. Ljude će prije privući to što su sada momčadi dosta blizu na tablici, samo su dva boda razlike i Hajduk tu vidi svoju šansu, što je dobro za nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako gledate na ujedinjenje navijača protiv HNS-a? Ma ja ne vjerujem u to, ne vjerujem. Ne znam što bih rekao na to. Ja mislim da je nemoguće da BBB i Torcida budu na istoj tribini. Ne znam možda je moguće, vidjet ćemo u nedjelju, ali nekako ne vjerujem.

Kako komentirate samovoljnu odluku Zdravka Mamića koji je na jedan dan ukinuo 'vaučerizaciju'? Pa ja više ne znam više što bih rekao o Zdravku Mamiću. On je poznat po tim svojim presicama i vjerojatno ima neki razlog zašto sve ovo radi. Ali kažem, više ne znam što bih rekao o njemu. Ja želim da nogomet bude dobar i da navijači budu zadovoljni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaša prognoza? Mislim da će to biti jedan x, neriješeno najvjerojatnije, s obzirom da će se Tudor vjerojatno zatvoriti, poznavajući njegovo razmišljanje o nogometu. A kako vam se čini nogometno razmišljanje Zorana Mamića? Čini se da će on i ostati trener, je li to dobro za Dinamo? Ja bih volio da ostane i da vidimo svi je li on taj pravi trener ili nije. Lako je bit' trener kad nemaš nikakvog pritiska, kad te nitko neće smijenit'. Neka ostane pa da vidimo. Ali kažem, možda je stvarno dobar. Ovo je što do sada napravio nije bilo loše, ali nije imao pritiska. Drugim trenerima je stalno visio mač nad glavom. Nek' ide u neki drugi klub pa nek' se dokaže. Ali, kažem, za sad to nije bilo loše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo