PREGOVORI U TIJEKU / Tomašević se oglasio na priče o Dinamovom stadionu: 'Prvi put čujem, treba ga srušiti i izgraditi novi'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Sredstva su tu, ali moraju vlade, savezi i lokalne zajedno dati doprinos

11.10.2022.
14:10
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Pojavila se nova informacija kako je u planu po tko zna koji put izgradnja novog Dinamovog stadiona, a to je potvrdio glasnogovornik Vlade Marko Milić. Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić prije Milićeve izjave rekao je da Hrvatska ima najlošiju infrastrukturu kad su u pitanju stadioni i da se na tome mora poraditi.

Image
HRVATSKA SRAMOTA /

Talijane čeka pravo ruglo: Pogledajte kako izgleda maksimirska ruševina od 100 milijuna eura

Image
HRVATSKA SRAMOTA /

Talijane čeka pravo ruglo: Pogledajte kako izgleda maksimirska ruševina od 100 milijuna eura

Ranije se već javio Slovenac i predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin koji je rekao kako je jedna od tema kojih se dotaknuo po dolasku u Hrvatsku bila sama infrastuktura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dugo pričamo o tome, s predsjednikom Kustićem sada i malo konkretnije. Ali, moraju pomoći vlade i lokalne vlasti. Stadion je sramotan, pogotovo kada je zatvorena jedna tribina. Čudo je kakve rezultate imate s takvim stadionom. Svim nogometnim federacijama dajemo novac za infrastrukturu. Primjerice, u Sloveniji je 80 % sredstava za stadione došlo iz UEFA-e. Mi imamo sredstva, ali moraju vlade, savezi i lokalne zajedno dati doprinos", rekao je Čeferin.

Ista lokacija

Oglasio se i gradonačelnik Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od grada se tražilo da osigura zemljište, a investitor je Dinamo. Mi radimo na tome jer zemljište nije u potpunosti u vlasništvu Grada, a ovo mi je prvi glas. Zagrebu ne treba nova lokacija za stadion, već treba srušiti ovaj stadion na ovoj lokaciji i izgraditi novi na mjestu maksimirskog", kaže je Tomašević.

Kazao je i kako se bi se trebao obnoviti stadion u Kranjčevićevoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne treba novi nacionalni stadion na lokaciji poput Blata ili drugih o kojima se spekuliralo, nego da se sruši taj postojeći stadion jer je već 800 milijuna kuna uloženo u nešto što izgleda kao ruglo i da se tamo izgradi novi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo