TKO, ZAPRAVO, STOJI IZA SUPERLIGE? / Otkriveno ime glavnog financijera i brojke zbog kojih su se velikani odlučili na ovaj potez

Image
Foto: Profimedia

Plan je da se utakmice igraju tijekom tjedna, a klubovi bi vikendom nastupali u svojim nacionalnim prvenstvima

19.4.2021.
10:26
Profimedia
VOYO logo

Dvanaest bogatih europskih klubova postiglo je kasno u nedjelju dogovor o osnivanju novog nogometnog natjecanja, Superlige, u kojoj bi sudjelovalo 20 klubova, izvijestio je Real Madrid čiji je predsjednik Florentino Perez izabran za čelnog čovjeka tog natjecanja. Otkako je potvrđena ova vijest pljušte reakcije.

Image
ŽESTOKE REAKCIJE NA OSNIVANJE SUPERLIGE: /

Legende Man. Uniteda i Liverpoola podivljale - 'Dosta je! Izbacite United, Arsenal i Liverpool iz lige'

Image
ŽESTOKE REAKCIJE NA OSNIVANJE SUPERLIGE: /

Legende Man. Uniteda i Liverpoola podivljale - 'Dosta je! Izbacite United, Arsenal i Liverpool iz lige'

"Nemoguće je povjerovati kako ti klubovi misle da mogu provesti tu ideju i da će je svi prihvatiti. To govori koliko ne razumiju našu igru, tradiciju i zašto volimo nogomet", poručio je u BBC-jevu studiju Danny Murphy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oteli su nam našu igru. Pa kakve su oni razgovore imali. Jesu li razgovarali s trenerima, igračima, navijačima i rekli im što namjeravaju napraviti", zapitao se Dion Dublin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, američka investicijska banka JP Morgan potvrdila je da financira ovu Superligu. Navodno će uložiti oko šest milijardi dolara. Svaki od osnivača trebao bi dobiti između 100 i 350 milijuna eura samo za to što su prihvatili sudjelovati u tom natjecanju. Svi klubovi će, inače, godišnje znatno više zarađivati nego što su do sada od Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za usporedbu, od tog natjecanja zarade između 50 i 70 milijuna eura, dok bi od Superlige godišnje trebali dobiti do 250 milijuna funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom novom natjecanju sudjelovali bi španjolski Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, zatim engleski Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, te talijanski Juventus, Milan i Inter. Oni su pozvali još tri neimenovana kluba da im se priključe u projektu kojim bi zatim upravljalo tih 15 osnivača. Još pet klubova bi se kvalificiralo za tu ligu temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima uoči te premijerne sezone, premda nije navedeno iz kojih bi država bili.

Utakmice bi se, inače, igrale tijekom tjedna, a klubovi bi vikendom nastupali u svojim nacionalnim prvenstvima. Sezona bi počinjala u kolovozu te bi klubovi bili podijeljeni u dvije skupine po 10 momčadi. Svaka bi momčad odigrala sa svakom iz skupine po jednu utakmicu doma i u gostima, a onda bi po najbolje tri iz obje skupine ušle u četvrtfinale. Njima bi se kroz doigravanje priključile još dvije momčadi koje su u regularnom dijelu završile na četvrtom i petom mjestu. U četvrtfinalu i polufinalu bi klubovi igrali po utakmicu doma i u gostima dok je u finalu zamišljen jedan susret na neutralnom terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo