'Tko voli nogomet navijat će za Tursku!'

10.11.2011.
16:45
VOYO logo

"Na Europskom prvenstvu 2008. imali smo velik broj navijača. Svi koji istinski vole nogomet nadaju se da ćemo opet biti na EURO-u. Samo dvije reprezentacije na velikim natjecanjima mogu donijeti toliko dobru atmosferu, Brazil i mi Turci. A budući da Brazil ne može igrati na EP-u, sve su oči uperene u nas, skromno je obrazložio Turan.

"Uvjereni smo da možemo ostvariti pobjedu protiv Hrvatske i kod kuće i u gostima. Učinit ćemo sve da odemo na EP", zaključio je turski reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok se nogometaši nabrijavaju hrabrim izjavama, izbornik Turske, Guus Hiddink, najavio je prvi dvoboj protiv Hrvatske koji je na rasporedu u petak.

"Prošli smo u dodatne kvalifikacije iz iznimno teške skupine, a na putu za EURO nam stoji Hrvatska. Ona je bila sudionik mnogih velikih natjecanja, te spada u rang najboljih momčadi Europe. Hrvatska je izvrsno tehnički potkovana momčad koju vodi iznimna grupa ljudi i ova utakmica će biti sve samo ne laka", započeo je Hiddink te nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moji igrači će napraviti sve što je potrebno da izađemo kao pobjednici iz ovog susreta. Svi su u iznimno dobroj formi i u ovome trenutku boljih igrača od ovih koji će u petak istrčati protiv Hrvatske nemamo", priznao je Nizozemac.

"Još uvijek su mi svježa sjećanja na EURO 2008. godine kada je Turska slavila nakon jedanaesterca. Bila je to noć za pamćenje. Nogomet će i nakon ove utakmice uspravno stajati u Turskoj neovisno o ishodu. Jedino tko može pasti su igrači. Nadam se da ćemo uz pomoć navijača prepunog stadiona pružiti još jednu noć za pamćenje i slavlje svima vama", zaključio je Hiddink.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A o spomenutom dvoboju i izgledima Vatrenih progovorio je i Josip Šimunić.

"Utakmice protiv Turske nemaju nikakve veze s osvetom Hiddinku. Radi se o važnim dvobojima, a naš jedini cilj je plasman na Europsko prvenstvo. Učinit ćemo sve da to i ostvarimo. Za hrvatski je nogomet iznimno važno da se ponovno plasiramo na veliko natjecanje", rekao je Joe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimunić je već igrao protiv momčadi koju je vodio nizozemski stručnjak. Bila je to utakmica SP u Njemačkoj 2006. godine kada je protiv Australije naš reprezentativac isključen tek nakon trećeg žutog kartona, zahvaljujući propustu suca Grahama Polla.

"Najgore sjećanje s te utakmice mi je to da smo se propustili plasirati u drugi krug", prisjetio se Šimunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo