TKO PREŽIVI, PRIČAT ĆE: / Kreće masovna čistka u Barceloni. Desetorica završila na transfer-listi, među njima i zvijezde

Image
Foto: Profimedia

Novi predsjednik Joan Laporta sada može početi slagati križaljku za sljedeću sezonu, ali prije svega mora donijeti vrlo važne dvije odluke

24.5.2021.
11:41
Profimedia
VOYO logo

Barcelona je sezonu La Lige zaključila relativno uspješno. Osvojili su Kup Kralja, ali u ligi baš i nisu briljirali, no s obzirom na sve negativna zbivanja koja su iz zadesila ove sezone treće mjesto na ljestvici i nije baš toliko loše.

Barcelona je do posljednjih nekoliko kola imala prilike biti i prva, ali serija loših rezultata ipak ih je ostavila iza konkurencije, odnosno prvaka Atletico Madrida i doprvaka Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
KOEMAN UDARIO PO IGRAČIMA, ALI I UPRAVI BARCELONE: /

Kako će nakon ovoga zadržati posao?

Image
KOEMAN UDARIO PO IGRAČIMA, ALI I UPRAVI BARCELONE: /

Kako će nakon ovoga zadržati posao?

Novi predsjednik Joan Laporta sada može početi slagati križaljku za sljedeću sezonu, ali prije svega mora donijeti vrlo važne dvije odluke. Prva je što će biti s trenerom Ronaldom Koemanom, kojeg mnogi krive za ovosezonski neuspjeh u ligi, a druga je budućnost Lionela Messija, kojem za nekoliko tjedana istječe ugovor, a još se uvijek ne zna hoće li ostati i pod kojim uvjetima.

Koeman ima ugovor na još godinu dana, ali sumnja se da će ostati jer predsjednik već neko vrijeme intenzivno traži novo ime. Dobro je kotirao Hansi Flick, uskoro bivši trener Bayerna, ali on će gotovo sigurno na klupu Njemačke nakon Eura, tako da je otpao i sada se opet traži novi trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Tko preživi pričat će

Veći je problem, de facto, Messijev novi ugovor. Klub, kako pišu španjolski mediji, vjeruje da će Messi ostati i potpisati ugovor do kraja karijere, ali problem im također stvara skroman budžet koji se uskoro mora drastično rasteretiti jer osim Messija, Katalonci planiraju dovoditi još neke igrače.

Plan je dovesti Sergija Aguera, što će svakako obradovati Messija jer mu je Kun veliki prijatelj, ali Katalonci moraju očistiti svlačionicu čak i od nekih velikih zvijezda kako bi skupili dovoljno novca i kako bi rasteretili budžet za plaće nekim novim igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na listi za odstrijel ovoga ljeta našla su se čak desetorica igrača. To su Neto, Junior Firpo, Samuel Umtiti, Sergi Roberto, Phillipe Coutinho, Miralem Pjanić, Matheus Fernandes, Martin Braithwaite, Trincao i Antoine Griezmann.

Isto tako, Laporta će morati smanjiti plaće trojici senatora, Sergiju Busquetsu, Gerardu Piqueu i Jordiju Albi, a ako ne pristanu na smanjenje i njih čeka ista sudbina kao i ostalu desetoricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije pošteđena čak niti jedna mlada zvijezda. Naime, Barcelona će ponuditi novi ugovor Ousmaneu Dembeleu, kojem aktualni ugovor istječe sljedeće godine, a ako ne prihvati novi ugovor također može ići ovoga ljeta. Dakle, potencijalno nije riječ samo o desetorici, već o čak 14 igrača.

E to se zove prava čistka, a tko preživi pričat će...

Tekst se nastavlja ispod oglasa


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo