TKO JE ZASLUŽAN ZA PREPOROD UNITEDA? / Čudesni Englez na zalasku karijere spašava Mourinha

Image

Pobjedom nad West Hamom Manchester United stigao je do niza od 13 utakmica bez poraza.

7.1.2017.
9:55
VOYO logo

Najduži je to takav niz još ožujka 2013. godine kada je pod vodstvom velikog sir Alexa Fergusona Manchester United ostao neporažen u 18 susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su veliki preporod Crvenih vragova pripisuje golgeterskoj formi ZlatanaIbrahimovića, međutim jedan od najzaslužnijih igrača za ovaj uspjeh je engleski veznjak MichaelCarrick. Igrač, koji nikada u karijeri nije imao zvjezdani status poput spomenutog mu suigrača ili Paula Pogbe na zalasku karijere pokazao je koliko je važan klubu u koji je došao prije 11 godina.

Jedan od najpotcjenjenijih nogometaša otkako se igra Premier liga s 35 godina napokon je počeo dobivati zasluge koje mu pripadaju. Godinama je glavna tema stručnjaka i navijača bila kako će Manchester United zamijeniti Paula Scholesea, da bi trenutno fokus prešao na Carricka, igrača koji je ljetos potpisao jednogodišnje produženje ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom trenutku mislilo se da će ovo biti posljednja sezone u slavnom dresu. Pogotovo jer ga Jose Mourinho u prvih par mjeseci uopće nije koristio na iznenađenje legendi kluba i navijača. Ipak na koncu je poslušao njihov vapaj i to mu se isplatilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do početka studenog Unitedov veteran odigrao je samo pet utakmica u svim natjecanjima, ali u trenutku kada mu je ukazao povjerenje shvatio je koliko je bitan. U veznom redu s Carrickom, Pogbom i Herrerom krenuo je veliki niz od šest prvenstvenih pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Statistika kaže i da je Manchester United ove sezone slavio u 13 od 15 utakmica s Carrickom u momčadi, dok je tek u dva navrata odigrao remi. Za ilustraciju u ostalh 15 utakmica bez Engleza u sastavu United je izgubio u pet navrata te je upisao četiri remija.

Također, s povratkom veznjaka u prvih 11 poklopio se i povratak u formu Zlatana Ibrahimovića, koji je od početka studenog pa do utakmice s West Hamom zabio 12 golova. U razdoblju prije toga dao ih je šest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carrick je trenutno zacementirao mjesto u prvih 11 iako Mourinho ima pregršt veznih igrača u momčadi. Svojim igrama pokazao je da je još uvijek jedan od ključnih igrača momčadi, a kako se čini Portugalac će mu zato ponuditi novi jednogodišnji ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo