TKO JE MLADIĆ KOJI JE MODRIĆA 'POSPREMIO U DŽEP'? / Čitava Engleska bruji o zvijezdi Spursa i njegovoj epskoj predstavi protiv Reala

Image
Foto: AFP

Dvadesetjednogodišnji veznjak Tottenham Spursa Harry Winks oduševio je englesku i općenito europsku nogometnu javnost svojom briljantnom partijom u sinoćnjoj derbi utakmici 3.

18.10.2017.
13:08
AFP
VOYO logo

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino oduvijek je vjerovao svom mladom nogometašu, a utakmica protiv Reala bila je ona u kojoj je Winks pokazao kakvu kvalitetu posjeduje. Nogometaš rodom iz Hemela Hempsteada u Velikoj Britaniji oduševio je javnost i novinare načinom na koji se suprostavio moćnoj veznoj liniji Reala Modrić-Kroos - Isco.

VELIKA BITKA KAPETANA VATRENIH I MLADE ZVIJEZDE SPURSA: ‘Harry Winks probudio se ujutro s Lukom Modrićem u džepu’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Winks vs Modrić

Jedan dio javnosti, uglavnom "otočka", smatra kako je Winks nadigrao Modrića za vrijeme susreta, neki fanovi idu toliko daleko pa ističu kako je Winks "spremio u džep" kapetana Vatrenih jer je s njim imao puno duela u sredini terena u kojima se s čudesnim Hrvatom ravnopravno nosio, pa čak i prilikom nekih duela odnio pobjedu. Uglavnom se u tom smjeru raspravlja na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji su, pak, nešto objektivniji pa ističu kako je Winks briljirao i zaslužio poziv u reprezentaciju Engleske. Britanski Independent piše kako Winks sad komotno hrabro sebe može nazvati "engleskim reprezentativnim veznjakom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REAL REMIZIRAO S TOTTENHAMOM: APOEL kreirao iznenađenje protiv Borussije koja je na rubu ispadanja

Harry Winks nogometno je odrastao u Tottenhamu za koji navija od malih nogu. Još kao klinac koji je išao u školu Cavendish u Hemel Hempsteadu maštao je da jednog dana zaigra u prvoj momčadi Spursa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Produkt nogometne škole Tottenhama

Winks je čisti produkt nogometne škole Tottenhama koja se ponosi što je uspjela odgojiti i u seniorski pogon izbaciti takvog igrača koji je jedno vrijeme proveo na posudbi u Bournemouthu. Kad ga je sadašnji trener Tottenhama Mauricio Pochettino prvi puta vidio na videu, odmah ga je odlučio potpisati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došao je do mene i stisnuo mi ruku. Ne znam je li bi iskren ili ne, ali mi je kazao kako je vidio moje poteze na videu i kako je odmah rekao u klubu da me angažiraju", istaknuo je Harry Winks ranije ove godine.

Winks je u Premier ligi debitirao prošle godine i od tad je postao važan igrač u rotaciji svog trenera Pochettina. Točnije, postao je standardni igrač i ove sezone nastavlja opravdavati povjerenje svog trenera. No, kad dođu velike utakmice, protiv momčadi iz TOP 6 Premier lige, Winks je redovito na klupi. No u Ligi prvaka u susretima protiv jakih ekipa, kao što je Real Madrid, Winks je pokazao kako je upravo on igrač koji Pochettinu može donijeti "ono nešto". Za sad je u ovoj sezoni bez gola, ali njegova kreacija, razbijanje ritma i igre protivničkih ekipa jako vrijede momčadi Spursa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić najbolji veznjak na svijetu zadnjih 18 mjeseci, ali...

Upravo i to u Independentu objašnjavaju kroz prizmu njegove bitke koju je vodio protiv Luke Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Modrić je najbolji veznjak na planeti zadnjih 18 mjeseci i jedini koji bi mogao nositi njegovu krunu je Toni Kroos. Njih dvojica kreiraju igru kraljeva. No, Winks njima uopće nije bio impresioniran. Ma ni malo...", stoji u tekstu novinara Independenta Eda Malyona.

Winks je zaigrao u sredini terena u formaciji 5-3-2 protiv Reala i imao je ulogu zavladati tom samom sredinom terena. To je sjajno napravio, imao je čak 94 % točnih dodavanja i razbijao je igru kraljeva u tom veznom redu. Njegova uloga u remiju Tottenhama bila je vitalna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niti jedan igrač Tottenhama nije ostvario više presječenih lopti od njega i taj famozni napad Reala bio je neučinkovit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo