TKO JE MISTERIOZNI TRENER KOJI ĆE NASLIJEDITI BIŠĆANA? / Vrlo je mlad i ima zanimljiv stil igre, ali postoji mali problem

Image
Foto: Profimedia/Dusko Marusic/PIXSELL

Doznajemo kako će Bišćana gotovo sigurno naslijediti 36-godišnji slovenski trener

23.9.2019.
8:36
Profimedia/Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Iznenađujuća vijest koju smo dobili tijekom utakmice Istre i Rijeke, pokazala se točnom. Na sveopće čuđenje mnogih, Igor Bišćan podnio je ostavku na mjestu trenera Rijeke, nakon pobjede 3:0 nad Istrom.

"Nažalost, ništa nije bilo dovoljno. Jednostavno u toj situaciji, kada klub ne može normalno funkcionirati, onda niti momčad ne može funkcionirati normalno. Stalno se potencirala neka negativa u situaciji kada je rezultat bio imperativ i kada smo morali biti jedno da bismo ispunjavali ambicije koje su uvijek visoke. Nije bilo lako, stoga sam odlučio da to moram presjeći", istaknuo je Bišćan na presici na kojoj je najavio da odlazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DOZNAJEMO PRAVI RAZLOG BIŠĆANOVA OTKAZA: /

Rijeka je ostala bez trenera, u pozadini je ružna priča koja se dugo kotrljala

Image
DOZNAJEMO PRAVI RAZLOG BIŠĆANOVA OTKAZA: /

Rijeka je ostala bez trenera, u pozadini je ružna priča koja se dugo kotrljala

Razloga je tu još mnogo, ali stvar je sada gotova i Rijeka se odmah dala u potragu za novim trenerom. Doznajemo neslužbeno kako će Bišćana gotovo sigurno naslijediti 36-godišnji slovenski trener Simon Rožman. Za većinu nogometnih poklonika u Hrvatskoj ovaj je trener prava nepoznanica, ali na glasu je kao talentirani mladi taktičar s dosta visokim ambicijama.

Image
Foto: PIXSELL

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Tko je misteriozni Simon Rožman?

Rožman je do sada vodio samo dva kluba, Celje i Domžale, a potonji je napustio prije samo 18 dana. Trenersku karijeru započeo je u Celju gdje je krenuo od mladih selekcija, a bio je i direktor klupske akademije, da bi na kraju 2014. godine postao trenerom i to s tek 31. godinom. Taj ga je podatak učinio najmlađim trenerom u povijesti slovenske prve lige, a na koncu je vodio klub do drugog mjesta u ligi i izborio je finale Kupa, koje je na kraju izgubio od Kopra s 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Celja, 2017. godine, preuzeo je Domžale i s njima je napravio sjajan rezultat došavši do doigravanja za ulazak u Europa ligu, a na putu do tamo izbacio je njemački Freiburg. Godinu nakon toga s Domžalama je u prvenstvu završio na trećem mjestu, ali sve je krenulo nizbrdo ove sezone.

Image

Domzale's head coach Simon Rozman looks on during the UEFA Europa League second qualifying round, second leg soccer match between Malmo FF and NK Domzale (Slovenia) at Swedbank Stadium in Malmo Malmo FF v NK Domzale, UEFA Europa League football match, Swedbank Stadium, Malmo, Sweden - 01 Aug 2019, Image: 462047106, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Shutterstock Editorial

Mali problem?

E sada, nazvati ovo problemom ili ne, teško je procijeniti. Dakle, Rožman je Domžale ostavio na dnu ljestvice slovenske lige pritom neupisavši niti jednu pobjedu u osam utakmica ove sezone, a klub je nakon njegova odlaska upisao tri pobjede zaredom. Razlog možda leži u tome što je ovoga ljeta ostao bez dvojice ponajboljih igrača, napdača Shamara Nicholsona i veznjaka Adama Cerina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema viđenom, Rožman je trener koji preferira napadački nogomet, ima zanimljive ideje i slovi za jednog od talentiranijih u svojoj državi. Rožman je navodno veliki miljenik bivšeg trener Rijeke, a danas izbornika Slovenije, Matjaža Keka, koji ga je svojedobno htio dovesti kao svog pomoćnika, što može značiti da je doista riječ o potencijalno vrhunskom strategu. Ako je Keku valjao, sigurno će valjati i Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo