TKO JE HRVAT KOJI JE UVALJAO KOVAČA U PROBLEME? / Došao je tiho i zamalo skalpirao Bayern u debiju

Image
Foto: Profimedia, AFP

Herthu je preuzeo i preustrojio hrvatski strateg Ante Čović, a tko je zapravo on?

17.8.2019.
8:07
Profimedia, AFP
VOYO logo

“Želimo trenera koji razumije klupski DNK”, rekao je Herthin menadžer Michael Preetz prije nekoliko mjeseci kada je Hertha tražila novog trenera. Pronašli su ga vrlo brzo i kao što smo imali prilike vidjeti na otvaranju Bundeslige, nisu pogriješili.

Herthu je preuzeo i preustrojio hrvatski strateg Ante Čović, a tko je zapravo on? Nekada je bio vezni igrač i rodom je iz Berlina, a poveznica s Hrvatskom su mu juniori Hajduka i hrvatska U21-reprezentacija, za koje je igrao. Poslije je igrao isključivo u Njemačkoj, u Nürnbergu, Herthi, Bochumu i Saarbrückenu, a igračku karijeru završio je upravo u Herthi 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Profimedia, AFP

Ostvario dječački san

"Kao rođeni Berlinčanin i bivši igrač ovog kluba oduševljen sam što sam dobio ovaj zadatak. Igranje za Herthu bilo je moj dječački san, a nakon što sam to ostvario, želio sam postati glavni trener. Ovo je moj klub i moj grad i dat ću sve od sebe da napravim najbolji mogući posao", rekao je Čović za Herthinu službenu stranicu kada je preuzeo funkciju trenera.

Momčad je preuzeo tiho, prethodno treniraviši Herthinu B momčad, a na otvaranju Bundeslige zadao je Niki Kovaču ogromne probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern je na otvaranju Bundeslige poveo preko Lewandowskog (24), no Hertha je uspjela preokrenuti s dva gola u samo tri minute koje su postigli Lukebakio (36) i Grujić (39), da bi na konačnih 2-2 poravnao Lewandowski (60-11m) svojim drugim golom postignutim s bijele točke.

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić, koji je početkom tjedna stigao iz Intera, nije konkurirao za nastup u momčadi Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo