ISKUSNI LISAC / Tko je Ante Čačić, bivši izbornik i novi trener Dinama? Stari iskusni nogometni brk vodio je 23 selekcije, a 2011. doživio je nebeski skok

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ante Čačić vratio se na klupu Dinama nakon deset godina

21.4.2022.
14:58
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Do kraja natjecateljske sezone 2021/22. glavni trener prve momčadi GNK Dinamo bit će gospodin Ante Čačić, potvrdio je klub na službenoj stranici i iznenadio mnogobrojne nogometne ljubitelje u državi.

Image
ANTE ČAČIĆ ZA NET.HR: /

'Ja sam 2016. imao kontinuitet selekcije igrača, sad ima dosta mladih unutra. Treba vremena da sve to sjedne'

Image
ANTE ČAČIĆ ZA NET.HR: /

'Ja sam 2016. imao kontinuitet selekcije igrača, sad ima dosta mladih unutra. Treba vremena da sve to sjedne'

"Ante Čačić vodio je prvu momčad Dinama ranije u trenerskoj karijeri, od prosinca 2011. do studenog 2012. godine. S plavima je u sezoni 2011/12. osvojio naslov prvaka Hrvatske i Hrvatski nogometni kup te je u sezoni 2012/13. s momčadi ostvario plasman u grupnu fazu UEFA Lige prvaka. Dinamo je u toj sezoni u kvalifikacijama za skupinu elitnog natjecanja protiv momčadi Ludogorec, Sheriff i Maribor ostvario niz od šest utakmica bez poraza, točnije pet pobjeda i jedan remi", podsjetili su iz Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodio Vatrene na Euru 2016.

Podsjetili su i na to da je Čačić bio je u periodu od 2015. do 2017. godine na mjestu izbornika hrvatske A reprezentacije s kojom je ostvario učinak od 15 pobjeda, šest remija i četiri poraza u 25 utakmica, uz gol-razliku 46:16.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ante Čačić

"Na Europskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine odveo je Hrvatsku do osmine finala gdje ju je tek u produžetku svladao kasniji europski prvak Portugal. Treneru Čačiću želimo puno uspjeha i dobrih rezultata na klupi Dinamove prve momčadi", stoji u priopćenju Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogat životopis

Ante je, inače, stari iskusni nogometni brk, s rezimeom od 23 nogometne selekcije u trenerskoj karijeri, od NK Prigorje Markuševec u sezoni 1986./1987. s kojim je započeo svoj san pa preko TPK Zagreba, NK Zadra i Zadarkomerca kasnije, NK Dubrave, Inkera, a period od 1994. do 1998. proveo je kao pomoćnik u mladoj U-21 Hrvatskoj. Bio je pomoćnik Martinu Novoselcu i Ivi Šušku.

Vodio je i Osijek, Slaven Belupo u dva mandata, Croatiju Sesvete, Inter iz Zaprešića. Od 2003. do 2006. godine radio je i kao pomoćnik još jednom iskusnom hrvatskom nogometnom brku, starom lavu Iliji Lončareviću u nacionalnoj selekciji Libije, gdje je obavljao i dužnost izbornika mlade reprezentacije. Sa seniorima je osvojio brončanu medalju na Mediteranskim igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga, Čačić se vratio u hrvatski nogomet i vodio Kamen Ingrad, Inter iz Zaprešića, Lokomotivu, da bi 2011. doživio nebeski skok i sjeo na klupu zagrebačkog Dinama na iznenađenje javnosti, na kojoj je proveo godinu dana. Trenirao je nakon toga i Radnik iz Sesveta, Maribor i posljednji mu je posao bio Pyramids.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo