Tko će ove godine biti najjači u Zagrebu?

Nakon uspješno organiziranog prvog malonogometnog turnira zagrebačkih kvartova 'Ponos grada mog' u jesen 2010.

9.3.2011.
18:00
VOYO logo

Od 40 prijavljenih momčadi prošle godine pobjedu je odnijela momčad Malešnice, koja ove godine nosi titulu sportskog ambasadora turnira. Uz promociju kvartovskog nogometa i ove godine organizatori i sudionici turnira promoviraju Fair Play!

MOMČADI, KVARTOVI, PRIJAVE Na turniru može sudjelovati ograničeni broj momčadi! Naime, sukladno zemljopisnoj specifičnosti ovog turnira koji se održava na području grada Zagreba i bliže okolice, postoje određena pravila o prijavama momčadi, odnosno kvartova i igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Zagreb podijeljen je prema mjesnim odborima ovom prigodom nazvanih 'kvartovima'. Za sudjelovanje na malonogometnom turniru može se prijaviti zasebno svaki mjesni odbor (kvart) u svojim granicama! Prijave za malonogometni turnir započinju 02.03.2011. i traju zaključno do 18.04.2011. Nakon zatvorenih prijava održat će se ždrijeb skupina ususret početku turnira!

Prijave se vrše svakim radnim danom od 10:00 do 13:00h i od 17 do 20 sati u prostorima Nogometne akademije Marić (Albrechtova 9, Zagreb).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Informacije o prijavama i pravilima turnira dostupne su na telefon 091/979-0480 ili e-mail kvartovizg@gmail.com. Prve utakmice igraju se 30. travnja, a završetak turnira predviđen je za 29. svibnja 2011.

Pravo nastupa imaju svi igrači koji su navršili 16 godina, kao i registrirani igrači velikog i malog nogometa pod uvjetom da isti nisu pod izdržavanje službene zabrane igranja. Igrač može nastupiti samo za jednu momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaka momčad za utakmicu prijavljuje najviše 15 igrača, a u igri istovremeno može igrati najviše šest (6) igrača od kojih je jedan vratar. Nastup u kopačkama nije dozvoljen (!), već isključivo u standardnim tenisicama ili tenisicama s gumenim čepovima za umjetnu travu.

LOKACIJE, TERENI, TRAJANJE UTAKMICA Sve utakmice turnira "Ponos grada mog" igraju se na terenima Nogometne akademije Marić na zagrebačkim Ravnicama, dimenzija 50 x 30 metara, pokrivenim umjetnom travom, a dimenzije golova su rukometne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmice se igraju 2 x 15 minuta (u skupinama), a 2 x 20 minuta u završnom dijelu turnira.

SUSTAV NATJECANJA Sustav natjecanja – broj momčadi u jednoj skupini i broj momčadi koje idu u drugi krug natjecanja organizator određuje naknadno, po završetku prijava odnosno nakon što se utvrdi broj prijavljenih momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom krugu natjecanja momčadi će igrati utakmice po skupinama, dok će u drugom krugu igrati po kup sistemu. Poredak po skupinama određuje se prema: broju osvojenih bodova; međusobnom susretu; omjeru postignutih i primljenih pogodaka; većem broju postignutih pogodaka u istom omjeru postignutih i primljenih pogodaka; eventualno ždrijebom ukoliko su svi prethodno navedeni parametri identični.

NAGRADNI FOND Organizatori turnira "Ponos grada mog" osigurali su nagrade za tri (3) prvoplasirane momčadi, pojedinačne nagrade za najboljeg igrača, strijelca i vratara turnira, te posebnu nagradu za FAIR PLAY KVARTA. Visina i sadržaji nagrada bit će objavljeni najkasnije do izvlačenja skupina (ždrijeba) ususret početku turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednička momčad točnije kvart iz kojega dolazi pobjednička momčad ove godine kao glavnu nagradu osvoja i donaciju Zagrebačke pivovare, partnera ovogodišnjeg turnira, a koja će po pravilima turnira biti utrošena u društvo-odgovoran i kvartovski nepohodan projekt!

FAIR PLAY IGRA Organizatori turnira ovim projektom žele naglasiti kako unatoče učestalim izgradima na sportskim, napose nogometnim, događanjima u gradu Zagrebu postoji i iskrena sportska publika!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz istoga razloga organizatori su već na samom početku postavili vrlo čvrsta pravila fer igre na samom terenu. Svaka preoštra ili gruba igra, nesportsko ponašanje ili prigovor suci će kažnjavati vremenskim ili potpunim isključenjima te eventualnih isključenja momčadi iz utakmice ali i natjecanja.

Također svako 'nesportsko' ponašanje navijačkih skupina automatski će iz cijeloga natjecanja isključiti momčad čija skupina izaziva eventualne nerede i time remeti održavanje turnira. Cijena ulaznice: 10 kn! Ulaznice se prodaju na ulazu na sam događaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

www.ponosgradamog.com

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo