TINEJDŽER KOJI JE ODUŠEVIO SVIJET: / Preko noći postao senzacija, a City je zbog vlastite gluposti ostao bez njega

Image
26.2.2016.
22:13
VOYO logo

Rashford je preko noći postao prava zvijezda na "Otoku" i spasitelj nizozemskog trenera Louisa Van Gaala nakon što je sinoć u svom debiju za prvu momčad "Crvenih vragova" postigao dva pogotka protiv Midtjyllanda (United slavio sa 5:1). Tako je Manchester uspio nadoknaditi deficit iz prve utakmice od jednog gola (Midtjylland je slavio kod kuće 2:1) i izboriti plasman u osminu finala Europske lige u kojem će igrati protiv velikog rivala Liverpoola.

Image
DRAMA U PIREJU: /

Anderlecht do trijumfa u paklu Karaiskakisa

Image
DRAMA U PIREJU: /

Anderlecht do trijumfa u paklu Karaiskakisa

Fletcher Moss Rangers, manje poznati engleski nogometni klub koji ima dobru školu nogometa i koji je svojevremeno United "punio" nogometnim imenima poput Rashforda, Arsenalovog Dannyja Welbecka, Cameron Borthwick-Jacksona, Tylera Blacketta, Zeki Fryersa i Ravea Morrisona, upoznao se sa talentom Rashforda kada je ovaj imao svega 6 godina. Samo dvije godine poslije, United ga je pozvao u svoju omladinsku školu nakon što ga je na turniru za mlađe kategorije uočio Derek Langley, skaut za mlade nadarene igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani su trebali biti pametniji

Međutim, isto tako kao što je završio u Unitedu mogao je završiti i u redovima njihovog velikog gradskog rivala, Manchester Cityja. Samo da su Građani bili pametniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegov brat Dwayne je bio s njim kad nam se pridružio i usmjeravao ga je prema Manchester Cityju. Ali, skauti za mlade nade u Manchester Cityju procijenili su kako je Rashford prenizak i nisu ga vrbovali u svoje redove", objašnjava tajnik Fletcher Moss Rangersa Ron Jamieson.

"Od početka se vidjelo da je imao potencijala"

"Poveli smo ga na turnir mlađih kategorija pod nazivom "Najveći šampion od svih" i svi skauti u zemlji su bili tamo. Everton i Manchester United za Rashforda su pokazali interes. Mi smo ga u biti gurnuli u ruke Unitedu. Na kraju je završio u redovima Crvenih vragova i ostalo je povijest".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jamieson se sjeća svojeg prvog susreta sa Rashfordom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nedostajao mu je prednji zub, mliječni zubi tek su mu ispadali, bio je tek dijete. Ali, bio je i sjajan igrač. Od početka se vidjelo da ima potencijala. Vrlo je ponizan kao osoba, ali na travnjaku nema milosti. Jako je eksplozivan. Još niste vidjeli najbolje od njega, ali budete".

Rashford je svoj pun potencijal pokazao prošle sezone igrajući za mladu momčad Manchester Uniteda do 18 godina kad je bio prvi strijelac sa 13 postignutih golova. Iako UEFA-ina liga za mlađe kategorije i nije najveći mogući turnir, ali za Rashforda je bila prilika da pokaže što zna. Njegovim kvalitetama sada se klanjaju svi, a Rashford bi nakon svoje sjajne predstave protiv Midtjyllanda na Old Traffordu mogao započeti susret protiv Arsenala ovoga vikenda. Ako se, naravno, Martial ne oporavi od ozljede zadnje lože.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo