TEŽAK UDARAC ZA MLADE VATRENE: / Jedan od najvažnijih igrača nije dobio dopuštenje svog kluba

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Među 23 putnika nema onog najstandardnijeg

7.6.2019.
8:14
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Mlada hrvatska reprezentacija i dalje se u Medulinu priprema za nadolazeći Euro, a desetak dana prije početka nogometnog festivala mladih u Italiji i San Marinu izbornik Nenad Gračan odlučio se za konačne putnike.

Iznenađujuće među njih 23 nema Duje Ćaleta-Cara koji nije dobio dopuštenje svog kluba Marseillea. Nažalost, tu je HNS bio nemoćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Duje je prošle godine prošao dug put na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a i iz njegovog kluba zahtijevali su da propusti Euro kako bi mogao spreman stići na pripreme. Iako nam je žao što Duje neće biti s nama, ključ uspjeha ove momčadi ne leži ni u jednom pojedincu, već u brojnim talentima u ovoj generaciji i u njihovom snažnom osjećaju zajedništva. Najvažnije mi je da u Italiju putujemo samo s igračima koji su u potpunosti posvećeni našem nastupu na Europskom prvenstvu. Znam da sva 23 igrača na ovom popisu ima ogromnu želju otići na Euro i napraviti pravi rezultat", poručio je izbornik Gračan.

Najveći navijač

Sam Ćaleta-Car također je bio razočaran ovim raspletom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pripreme za novu sezonu počinju već 1. srpnja, a novi trener želi da sam od početka prisutan i da prije toga imam kvalitetan odmor. Imao sam neopisivu čast lani biti dio srebrne generacije i to će mi uvijek biti jedan od vrhunaca karijere. Međutim, činjenica je da zbog dugog boravka u Rusiji nisam imao pravi odmor, što se kasnije odrazilo na moje igre u klubu. Željan sam kontinuiteta u klubu jer znam da jedino tako mogu ostvariti svoj potencijal te dugoročno biti kandidat za hrvatsku A-reprezentaciju što mi je svakako jedna od ambicija u karijeri. Zbog toga poštujem i razumijem ovakvu odluku Marseillea premda mi je žao što neću biti s ekipom s kojom sam izborio Euro", rekao je mladi stoper pa zaključio.

"Za hrvatske mlade reprezentacije odigrao sam 43 utakmice te sam nastupao na Europskom i Svjetskom prvenstvu U-17 što dovoljno govori kolika mi je čast uvijek i svugdje braniti boje Hrvatske. Momcima želim puno sreće, bit ću im najveći navijač."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo