TEŽAK SKANDAL POTRESA REPREZENTACIJU BiH: / Do daljnjeg odbijaju igrati na omiljenom stadionu. Iz Čelika im brutalno uzvratili

Image
Foto: Profimedia

'Mučno je bilo svjedočiti salvama uvreda, slušajući vulgarnosti upućene predsjedniku i našem savezu tijekom cijelog prvog poluvremena'

13.10.2020.
18:12
Profimedia
VOYO logo

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine zbog prijetnji i uvreda do daljnjeg neće igrati svoje susrete na stadionu Bilino polje u Zenici gdje su dosad odigrali gotovo sve svoje domaće utakmice.

Kako su u utorak izvijestili mediji u BiH, posljednji susret kojega je BiH igrala protiv Nizozemske je prema navodima iz pisma Nogometnog saveza BiH upućenog vodstvu grada Zenice bio obilježen nezabilježenim vulgarnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mučno je bilo svjedočiti salvama uvreda, slušajući vulgarnosti upućene predsjedniku i našem savezu tijekom cijelog prvog poluvremena, što je veoma neprilično i navesti u pisanoj formi. Reprezentacija Bosne i Hercegovine neće do daljnjeg igrati utakmice na stadionu Bilino Polje dok god budemo 'dežurni krivci' za sve loše što se dogodilo u prethodnom razdoblju sportskog života grada Zenice", navodi se u pismu Nogometnog saveza BiH.

Prema istim navodima navijača NK Čelika Robijaši su tijekom susreta protiv Nizozemske tražili ostavke čelnika Nogometnog saveza BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pismo iz Saveza potpisao je generalni tajnik Adnan Džemidžić, a ubrzo mu je stigao odgovor NK Čelika iz Zenice i predsjednika kluba Denisa Mušovića. Pismo prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stigao im brutalan odgovor

"Poštovani gospodine Džemidžić,

S Vaše strane smo očekivali da se obratite klubu, a ne rukovodstvu grada koji je tek formalni vlasnik nekretnine koja je dom domaćina reprezentacije – stadion “Bilino polje”. Ipak, ne želeći ostati nijemi na optužbe protiv NK Čelik, kao predsjednik kluba imam dužnost da vas izvijestim o sljedećem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je uvijek dobrodošla na stadion “Bilino polje” i uvijek će tako biti jer mjestu bosansko-hercegovačke državnosti i ne pripada ništa manje od toga. Stadion, kao domaćin sekretarijata NK Čelik Zenica, je podložan klupskom COVID-19 protokolu donesenom od strane nadležnih službi i u kojem je iz epidemiološko-sigurnosnih razloga potrebna najava za svakog pojedinca, a pogotovo za veće grupe ma ispred koga one dolazile. Obavijest o tome je javno istaknuta na ulasku u stadion.

Podsjetit ću vas da ste pravo o besplatnom korištenju našeg doma u periodu između 2016. i 2026. god. stekli potpisivanjem ugovora s Gradom Zenicom. Imajući u vidu na takve izvanredne pogodnosti koje N/FSBiH nema nigdje drugdje, bilo bi krajnje pristojno pokazati poštovanje prema domaćinu koji, želeći pomoći reprezentaciju svoje domovine, radne zadatke, treninge i utakmice izmješta kako bi pomogao reprezentaciju, usprkos njenom rezultatskom neuspjehu koji će vas, siguran sam, i financijski pogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za nas u Čeliku je nogomet mnogo više od toga. Vaš dopis ćemo protumačiti kao da ste konačno 'pronašli razlog' koji ste toliko tražili. Kao što vam je dobro poznato, funkcioneri nogometnih saveza, gradonačelnici pa čak i stadioni su prolazni. Ono što je vječno je naša ideja i stav kao usijani plamen u visokoj peći iz koje izlazi vreli i jaki čelik! Zenički Čelik!

Imajući u vidu najavljene promjene unutar N/FSBiH, iz jesenjeg prvaka Kantonalne lige ZDK vam svima želimo sretne buduće profesionalne izazove i sreću u pronalasku narednih angažmana. Put s dna nije težak kada se zna cilj. Samo Čelik."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometna reprezentacija BiH je posljednji susret u Zenici s Nizozemskom u okviru natjecanja Lige nacija odigrala neriješeno, bez zgoditaka, ali je prije toga na istom stadionu ispala iz doigravanja za EURO protiv Sjeverne Irske na jedanaesterce.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo