STRAVA I UŽAS / Teški neredi na Maracani uoči derbija između Brazila i Argentine, Messi odveo igrače u svlačionicu: 'Teško nam je ovo palo'

Image
Foto: Profimedia

Dok situacija na tribinama nije stavljena pod kontrolu reprezentativci Argentine su se povukli u svlačionicu

22.11.2023.
7:28
Profimedia
VOYO logo

Pogotkom Nicolasa Otamendija nogometaši Argentine svladali su noćas Brazil na gostovanju u Rio de Janeiru, u utakmici 6. kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026., čiji je početak kasnio pola sata, zbog sukoba navijača i policije na tribinama stadiona Maracana. Scene viđene na kultnom nogometnom zdanju, u najvećoj utakmici južnoameričkog nogometa, nalikovale su na film strave i užasa. Krv, pendreci, udarci i bježanje... Niti malo nalik jednoj normalnoj nogometnoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok situacija na tribinama nije stavljena pod kontrolu reprezentativci Argentine su se povukli u svlačionicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi pokušao utjecati na nerede na tribinama, kapetan Argentine Lionel Messi bio je taj koji je odveo momčad u svlačionicu, a nakon susreta opisao je ono što je vidio na tribinama u Rio de Janeiru.

Messi: Teško nam je ovo palo

"Teško nam je ovo palo. Vidjeli smo kako tuku ljude palicama. Na tribinama su bile i obitelji igrača. Povukli smo se u svlačionicu jer smo željeli smiriti situaciju. Nismo puno mogli napraviti. Gledali smo kako udaraju ljude, guraju ih. Moglo je doći do tragedije. Igrači su se pitali kako su im obitelji, kako su ljudi na tribinama", rekao je Messi nakon utakmice, prenosi USA Today.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BRAVO DEČKI, ZA - VUKOVAR! /

Vatreni su sedmi put na Euru, šesti uzastopno, a Luka je odigrao možda i svoju posljednju utakmicu za Hrvatsku na Maksimiru

Image
BRAVO DEČKI, ZA - VUKOVAR! /

Vatreni su sedmi put na Euru, šesti uzastopno, a Luka je odigrao možda i svoju posljednju utakmicu za Hrvatsku na Maksimiru

Indirektno je rekao kako smatra da se utakmica uopće nije trebala odigrati.

"Više ste usredotočeni na ljude nego na utakmicu. Ona je pala u drugi plan i u tom trenutku bila je manje bitna", istaknuo je Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je utakmica počela, aktualni svjetski prvaci su pokazali više u tvrdoj utakmici, a jedini pogodak pao je u 63. minuti. Iz kuta je ubacio Giovani Lo Celso, a Nicolas Otamendi bio najviši u skoku i snažnim udarcem glavom pogodio gornji desni kut pokraj nemoćnog brazilskog vratara Alissona Beckera.

Brazilci su kraj utakmice dočekali s desetoricom igrača na terenu, jer je u 82. minuti, samo deset minuta nakon što je ušao u igru, isključen Joelinton, zbog udarca u lice suparničkog igrača Rodriga de Paula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaća reprezentacija je svjetske prvake dočekala nadajući se prekidu niza od dva poraza, ali su doživjeli još jedno razočaranje i prvi put u povijesti izgubili tri kvalifikacijske utakmice zaredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentina je nakon šest kola u vodstvu s 15 bodova, tri više od drugoplasiranog Urugvaja koji je s 3-0 nadigrao Boliviju. Treća je Kolumbija s 12 bodova. Brazil je sa sedam bodova na šestom mjestu, posljednjem koje izravno vodi na Svjetsko prvenstvo 2026.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja južnoameričkih kvalifikacija još je 12. kola, tako da Brazilci imaju dovoljno vremena za ispravljanje pogrešaka napravljenih u tri posljednje utakmice u kojima su ostali bez ijednog boda.

Južnoameričke kvalifikacije za SP 2026. - 6. kolo
Brazil - Argentina 0-1 (Otamendi 63)
Paragvaj - Kolumbija 0-1 (Borre 11-11m)
Ekvador - Čile 1-0 (Mena 21)
Urugvaj - Bolivija 3-0 (Nunez 15, 71, Villamil 39-ag)
Peru - Venezuela 1-1 (Yotun 17 / Savarino 54)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljestvica:

  1. Argentina 6 5 0 1 8-2 15
  2. Urugvaj 6 4 1 1 13-5 13
  3. Kolumbija 6 3 3 0 6-3 12
  4. Venezuela 6 2 3 1 6-3 9
  5. Ekvador 6 3 2 1 5-3 8
  6. Brazil 6 2 1 3 8-7 7
  7. Paragvaj 6 1 2 3 1-3 5
  8. Čile 6 1 2 3 3-7 5
  9. Bolivija 6 1 0 5 4-14 3
  10. Peru 6 0 2 4 1-8 2
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo